fbpx
blog najib asaddok

Saya Pun Down, Apa Nak Buat Untuk Bangkit?

Saya Pun Down, Apa Nak Buat Untuk Bangkit?

Tajuk yang saya nak bagi hari ni berkait dengan isu ramai orang.. Saya sendiri pun ada isu ni, cuma saya nak cakap saya juga manusia normal.

Biasa berdepan dengan rasa down, give up, putus asa, rasa dah tak ada harapan dan macam malas nak buat semua benda . 

Kalau cerita pasal cabaran memang down, kadang-kadang memang dah usaha tapi bila tiba masanya tiba-tiba apa yang kita plan tak jadi. 

Saya faham dan saya sendiri dah lalui perkara yang sama tapi kena ingat bahawa Allah akan beri ujian kepada seseorang hamba melebihi kemampuan diri dia sendiri..

Pengajaran yang kita ambil sebenar, bila dugaan datang cabaran datang ibarat dugaan yang kita sedang lalui sekarang ialah

  1. Belajar Untuk Bersabar

Peniaga kena belajar untuk bersabar terutama sekali untuk melayan pelanggan yang selalu complaint. Sentiasa ingat cabaran yang Allah swt hadirkan dalam bisnes bermaksud kita sedang menempah kejayaan yang lebih besar.

  1. Upgrade Akhlak Kita

Upgrade akhlak dan attitude, kalau kita faham dari segi phrase orang berniaga, people buy because of you. Selain daripada keizinan daripada Allah swt tetapi pelanggan ni beli barang sebab kita. 

Kenapa sebab kita? Sebab daripada attitude atau dalam islam dipanggil ketinggian akhlak atau adab yg kita ada.

  1. Sedekah

Sedekah ni boleh dalam pelbagai bentuk.. Contohnya bagi makan, bagi duit atau kita juga boleh sedekah dalam bentuk ilmu.

Sebagai manusia normal, down dan putus asa tu sentiasa ada tapi saya nak bagitahu kalau jenis orang yang fight, dan jenis yang ada mindset nak tolong orang, dia tak akan mudah menyerah kalah.

Kalau saya boleh buat benda ni, saya doakan korang juga dapat benda yang sama. Yang penting kita buat bisnes yang betul jangan buat dengan cara yang salah.

Kita kena fight sampai habis dan capai impian dalam bisnes. Saya tahu ramai peniaga yang masih struggle dan banyak buat silap sebab tu kami daripada team momentum internet, bersolidariti untuk membantu ramai peniaga-peniaga di luar sana..

Jom dapatkan bimbingan selama 30 hari bersama Saya dan Team Momentum. Nilai asalnya RM10,000 tapi atas dasar solidariti kami, anda hanya perlu laburkan RM10 sahaja.

Segera daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !