fbpx
blog najib asaddok

Dilema Wanita: Suamiku Takder Harapan…

Dilema Wanita : Suamiku Takder Harapan

Tajuk hari ni nak tujukan kepada suami based on experience saya sendiri. Kita faham wanita ni bersungguh nak kebahagiaan, dapat kasih sayang dalam masa yang sama nak berjaya dalam hidup dan perniagaan.

Isunya ada isteri yang dilema bila tengok “suami aku ni tak ada harapan betul lah”. Tak ada harapan apa? Cari rezeki, mendengar dan membina keluarga tu betul-betul.

Jadi ini lah topik yang kami nak bincangkan untuk kita sama-sama mendapat pelajaran dan pengajaran. 

Untuk para suami yang tengok ni pun, kita dulu pun sama la weh. Ambil perkongsian ni sebagai pengajaran. Ye lah siapa tak nak ada keluarga yang bahagia dan ada bisnes yang bagus?

Berniaga berniaga berniaga, kalau kaya senang macam mana pun tapi tak tenang, tak guna juga. Ingat ya, hati yang tenang insyaAllah boleh menang.

Zaman sekarang dah berubah, tak sama macam dulu. Ada isteri yang buat bisnes sebab nak menyediakan kehidupan yang selesa. Nampak macam kepentingan diri dia tapi sebenarnya isteri buat demi anak-anak. 

Jadi point yang saya nak sampaikan hari ni, kalau kita tak align betul-betul, tak akan jadi bisnes yang kita buat. Dia jadi macam ni, kita ada target kejayaan yang kita nak capai..

Korang kena faham bila kita bercakap dengan pasangan.. Bila nak mencapai persefahaman, dia perlukan komunikasi. Kena ingat ya komunikasi tu apa? Majoriti orang faham komunikasi tu mesti pandai bercakap.

Jangan lupa elemen paling penting komunikasi ialah pandai mendengar. Allah swt ciptakan dua telinga ni supaya kita ada kemahiran untuk mendengar.

Lepas tu bila kita mendengar, kita menyerap seperti span yang kering untuk menerima apa info dan serap dulu. Jangan jadi macam bola ping pong, dengar untuk mantulkan balik.

Kita kena faham dan belajar untuk berkomunikasi.. Saya faham satu benda, bukan penting apa mesej yang nak disampaikan but how you deliver the message lebih penting daripada mesej tu. 

Macam mana tak jahanam sesuatu bisnes kalau cara deliver message tu salah. Kalau ada bisnes dekat luar sana yang cakap bisnes tak perlukan copywriting, kelakar weh sebab dia sebenarnya sedang sabotaj bisnes dan diri sendiri. 

Usahakan dengan betulkan copywriting sebab copywriting ni bukan untuk pelanggan je tapi untuk pasangan kita juga. Nak jadi acuan yang baik kita kena willing nak belajar dan rasa diri tak perfect sangat. 

Adakah korang dapat sesuatu? Nak ke nak saya bagi lebih lagi berkaitan copywriting dan bina ayat power. Penting benda ni sebab boleh tarik hati pelanggan dan pasangan korang sekali. Baru la harmoni rumahtangga.

Jom dapatkan bimbingan selama 30 hari bersama Saya dan Team Momentum. Nilai asalnya RM10,000 tapi atas dasar solidariti kami, korang hanya perlu laburkan RM10 sahaja.

Segera daftar di www.NakTarikPelanggan.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !