fbpx
blog najib asaddok

5 Formula Meroket 2021

5 Formula Meroket 2021

Punca banyak bisnes yang melingkup adalah disebabkan peniaga ni buat bisnes asal boleh je, dia masih guna cara lama sedangkan pelanggan hari ni bukan macam dulu..

Sedangkan Facebook pun boleh berubah, ini kan pula manusia. Perkara paling penting ialah kita jalankan bisnes ni ibarat kita sedang bina sebuah rumah dan benda paling penting bukan sekadar rumah tapi kita nak bantu dan selesaikan masalah pelanggan..

Jadi macam mana nak hidupkan semula bisnes dan roketkan jualan berlipat kali ganda? Saya nak kongsikan beberapa formula penting untuk korang semua. Pastikan korang baca sampai habi tau. Boleh ke boleh ni?

  1. Tapak (Brand)

Brand ni ibarat tapak kita dalam bisnes. Kenapa kena ada brand sebab kita nak kenal, nampak dan percaya. 

Peniaga kena ingat bahawa pelanggan hari ni bukan macam dulu. Pelanggan hari ni sangat pentingkan brand. Contohnya brand apple, siapa je tak kenal dan guna brand ni? dah famous satu dunia beb. Ramai orang yang pakai sebab brand tu sendiri.

  1. Rumah (Facebook Page)

Dalam bisnes online, rumah ni ibarat Facebook Page dan kita nak kumpulkan lebih ramai orang datang lepak, duduk dan tempat dia dapat ilmu, manfaat dan penyelesaian. Jangan buat iklan memanjang.. Orang akan cepat bosan dan cabut lari dari rumah tu.  

  1. Sharing

Kena banyak sharing dalam facebook. Kadang2 ramai yang tak faham.. Jangan give up dan buat je dulu.. Bagi petua dan senang nak faham bagi petua dan panduan.. Apa yag berlaku dia akan jadi rumah yang dipercayai.. Baru la orang nak beli. Org akan trust dan nak beli.

  1. Relationship atau Engagement

Marketing is about create relationship, bukan hanya nak menjual barang.. Ada yang tanya saya macam mana nak bina engagement dengan pelanggan? Mudah je, korang kena konsisten buat Facebook Live.

Jangan sedih atau down bila tak ada orang yang tengok live tu. Korang buat jer sebab insyaAllah bila kita konsisten, orang akan nampak dan engagement akan jadi tinggi bila banyak yang like, komen dan share. Buat tau, jangan tak buat sebab kalau tak buat memang orang tak nampak beb. 

  1. Result atau Testimoni

Result dan testimoni ni korang kena buat secara konsisten baru la ada orang yang nak tertarik nak tengok dan beli produk atau perkhidmatan yang korang sediakan.. Mudah je ambil 10 orang testimoni setiap bulan dan showcase dalam bentuk infografik yang menarik.

Bila kita buat secara konsisten, insyaAllah dapat membantu menarik ramai pelanggan sebab manusia ni mudah tertarik pada result. Mereka rasa lebih yakin dan percaya kita boleh bantu.

Korang okay ke okay setakat ni?

Korang nak ke nak saya bantu? Saya dan Team Momentum Internet bersolidariti untuk membantu ramai peniaga-peniaga di luar sana..

Jom dapatkan bimbingan selama 30 hari bersama Saya dan Team Momentum. Nilai asalnya RM10,000 tapi atas dasar solidariti kami, anda hanya perlu laburkan RM10 sahaja.

Segera daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !