fbpx
blog najib asaddok

Sales tak naik? Ada SESUATU yang menyebabkan semuanya tersekat

 

Anda tak tahu sebab apa sales anda drop? Pelanggan krik krik jer bila anda respon?

Anda pernah terfikir mungkin ada sesuatu yang menyebabkan bisnes anda drop?

Bukan sebab virus Covid-19 anda mengalami masalah ini dan masalah berlaku sebelum isu
sekarang ni berlaku lagi kan?

Nak tahu ker nak tahu sebab apa semuanya tersekat??

Haaa, terukan baca sampai habis ya…

Point 1

 

Yelah sekarangkan busy, nak hubungi mak ayah pun takde masa. Kalau nak call pun
tak sempat inikan pula nak jumpa.

Anda nak tahu ker nak tahu? Antara sebab bisnes anda berjaya disebabkan doa dan
redha mereka. Anda perlukan keberkatan mereka baru bisnes anda boleh grow
dengan cepat.

 

Point 2

 

Point kedua ni related dengan point permata. Contoh anda jenguk mak ayah anda
konon spent masa bersama. Tapi phone tak terlepas dari tangan.

Lepas tu, mak ayah kita ajak berborak bukan kita fokus pun kalau dok main phone.
Anda lagi risau notification masuk daripada hati mak ayah anda terguris.

Fuh, mana keberkatan tu nak datang?? Cuba-cuba lah simpan phone tu kejap.
Bukan lama pun sejam pun dah cukup untuk mak ayah kita. Quality time tu yang
penting.

 

Point 3

 

Kalau anda menjual pelanggan akan lari! Lagi-lagi kalau anda desak dia untuk beli.
Memang dia nyampah dengan anda.

Yang anda perlu buat beri value pada dia bukan bagitahu fakta! Copywriting kena
power baru pelanggan tertarik dengan bisnes anda.

Anda perlu jadi soft selling. Haaa nak tahu caranya macam mana. Pergi dapatkan
segera buku 4TurboCopywriting di website –> www.4turbocopywriting.com

 

Point 4

 

Saya tahu kita semua berhutang. Tapi jangan sampai hutang tu tak terbayar.

 

Bahaya beb! Lagi bahaya bila si pemiutang tu dia tak redha beri hutang sebab anda
tak bayar hutang dia.

Haaa, cepat langsaikan hutang walaupun hutang anda tu hanya RM1.

 

Point 5

 

Haaa yang last ni sebenarnya dia berbalik kepada niat anda.
Adakah anda memang betul ikhlas nak bantu pelanggan atau anda hanya nak
dapatkan keuntungan yang tak berapa nak untung tu?

Anda perlu betulkan balik niat anda. Bisnes yang ada jalankan mesti beri manfaat
kepada orang. Bukan hanya untuk kepentingan diri. Boleh ker boleh?

 

Anda faham apa yang saya share??

Nak lagi??

Boleh! Saya nak berikan formula secara PERCUMA jer. Tak perlu keluar modal! Yang
penting anda komited nak belajar.

Anda boleh klik website –> www.50kusahawan.com banyak video yang tersedia untuk anda
belajar.

 

 

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !