5 Kata-Kata yang DIHARAMKAN usahawan sebut

Kata kata ni akan membuatkan bisnes kita terbunuh dan menarik keberkatan rezeki itu
sendiri.


Ramai tak sedar apa yang kita fikir, apa yang kita buat dan tindakan yang kita lakukan itu semua adalah…

DOA.


Kita sebut benda baik akan jadi doa, kita sebut benda jahat pon boleh jadi satu doa.


Jadi, apakah benda yang selalu kita cakap yang sebenarnya sangat salah dan sangat mengecilkan diri sendiri?

Nak tahu??? Teruskan baca…..

Point 1

Ramai usahawan yang akan cakap ‘ala aku ni muda lagi nak berjaya’. Ada juga yang dah berumur cakap ‘dah terlambat untuk aku berjaya’.


Tahukah” anda kata kata ni boleh membunuh semangat seseorang tu untuk berusaha dengan lebih keras?

Point 2

Inilah yang terjadi dalam kalangan usahawan sekarang.


Belum buat dah ada andaian sendiri. Tindakan yang lambat akan menghasilkan result yang lambat juga.


Takkan nak tengok je perniagaan kita tanpa bertindak untuk mengeluarkan hasil yang lumayan.

Point 3

“Saya boleh buat sorang” , “saya tak perlukan team”. Semua orang perlu tahu yang kita ni perlukan guru.

Kita perlukan guru untuk dapatkan ilmu yang up to date. Berterima kasih kepada manusia sebagai tanda bersyukur dengan Allah. Team juga penting sebab kita boleh saling berkongsi maklumat.

Point 4

Kata kata ni yang akan mendatangkan kesan negatif kepada kita.


Cuba ubah dari “saya tak tahu” kepada “apa yang patut saya belajar”.

Point 5

Semua orang kena faham, untuk capai matlamat dan target yang kita nak, perlukan masa. Semua benda perlukan masa. Jangan mudah putus asa dan terus berusaha.

In sha Allah. Kalau kita sebut benda yang baik baik, kita akan dapat result juga yang baik baik.


Jom bertindak segera!!


Anda nak benda FREE? Boleh pergi ke website kami —> www.50kusahawan.com

untuk dapatkan video teknikal bernilai RM999. Haa, anda boleh belajar melalui video-video tersebut.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !