fbpx

Sales Meroket Ke RM33K Walaupun Baru 3 Bulan Bisnes

Sales Meroket Ke RM33K Walaupun Baru 3 Bulan Bisnes

Kami daripada Team Momentum kagum dengan semangat Khairiyah Samsury atau lebih mesra dikenali sebagai Kak Misai. Anak kelahiran Muar Johor ni ligat jalankan bisnes daging perap kak misai sejak Disember 2020.

Sebelum ni dia buat bridal lebih kurang 6 tahun tapi terpaksa tutup buat sementara waktu bila nampak bisnes tak boleh grow akibat PKP. Jadi, dia buat keputusan untuk jual daging perap sebab dia tahu demand untuk makanan sentiasa ada. 

Sales Meroket Ke RM33K Walaupun Baru 3 Bulan Bisnes

Jangan terkejut tau, dalam masa 3 bulan je, Khairiyah dah boleh buat result.. Bukan setakat sales meningkat tapi Ejen juga bertambah daripada 5 orang jadi 20 orang. “Alhamdulillah, Ejen selalu restock 2-3 kali dan sekali restock tu sampai 100 pek”, ujarnya gembira.

Korang mesti tertanya-tanya apa rahsia dia kan? Apa benda betul yang dia buat? Ye la, daripada bridal tiba-tiba jual daging perap.. Menjadi dengan cepat pula tu. Kalau korang nak tahu pastikan baca sampai habis tau. Okay ke okay?

Kongsinya, “Saya buat bisnes ni sebab nak bantu keluarga terutama sekali mak ayah yang besarkan 10 orang anak. Dalam masa yang sama nak buktikan pada orang yang mengata keluarga saya bahawa adik beradik ramai, takut nanti dah besar tak jadi orang”.

Sales Meroket Ke RM33K Walaupun Baru 3 Bulan Bisnes

Dia kuatkan semangat dan abaikan segala cacian yang diterima.. Dia yakin Allah SWT sentiasa bantu orang yang usaha lebih untuk ubah nasib hidup. Dia tak peduli pandangan orang lain..

Bercerita tentang benda betul yang dia buat, Founder daging Kak Masai ni bersyukur dapat jumpa dengan Najib Asaddok dan Team Momentum. Ye lah, sebelum ni main lompat je buat bisnes, nak pecahkan sales RM10,000 pun susah.

Alhamdulillah lepas pergi belajar, join kelas, disiplinkan diri dan ikut apa yang Team Momentum ajar, sales sebulan terus meroket ke RM33,000 sebulan. Padu kan?

Khairiyah juga mampu tersenyum bangga sekarang bila berjaya beli kereta dan rumah sendiri. Dia juga share dengan kami, ada rezeki lebih dia akan kongsi dengan orang yang memerlukan. 

Bukan tu je, dia juga dah dapat beri keselesaan pada keluarga dan mak ayah di kampung. Best ke best, bila kita buat bisnes nampak hasil yang cepat, ada guru yang ajar supaya kita dapat jimat masa, tenaga dan wang ringgit.

Korang pun boleh capai benda yang sama bila korang buat tindakan yang betul.. Jangan buang masa untuk try and error sedangkan ada guru yang boleh mudahkan perjalanan bisnes korang.

Siapa yang masih struggle di luar sana tu jangan give up! Kami daripada Team Momentum doakan semoga segala urusan korang dipermudahkan, berjaya dalam bisnes dan cepat capai impian.

Jom GET READY untuk pelancaran Strategi Online Rocket Marketing (STORM) pada 11/4/2021 (Ahad) dan daftar waiting list untuk dapatkan info awal di → www.momentuminternet.com/storm

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !