fbpx
blog najib asaddok

Pelik, Pelajar Aircraft Engineering Buat Bisnes?

Pelik, Pelajar Aircraft Engineering Buat Bisnes

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu? Lepas habis belajar dalam bidang aircraft engineering, anak muda yang berusia 25 tahun ni terus lompat untuk buat bisnes.. Kalau fikir balik kenapa dia nak susah-susah bisnes kalau dia boleh sambung bahagian aircraft? 

Korang mesti pelik kan? Dengan pendapatan yang tinggi dalam bidang aviation, dia sepatutnya dah boleh hidup senang. 

“Saya tak ada pilihan sebab aviation tengah down dan kawan-kawan dalam bidang yang sama semua cari kerja lain. Jadi saya buat keputusan untuk lari bidang dan buat benda yang saya minat iaitu bisnes”, ujarnya.

Masa tu, Md Adnan Faisal bin A Rauf  fikir senang je nak bisnes dalam bahagian komputer.. Dia fikir buat bisnes hari ni, esok dah jadi jutawan tapi dia SILAP! Rupanya, berniaga ni tak semudah petik jari. 

Dia tak ada ilmu dalam bisnes dan dalam masa yang sama mendapat tentangan daripada keluarga sendiri.. Bayangkan, keluarga sendiri tak support.. Kalau jadi kat korang, macam mana korang rasa?

Tapi, dia tak mengalah sebab dia yakin bisnes yang dia jalankan ni memang boleh pergi jauh. Jelasnya, “Lepas nampak Sifu live ni Facebook Page, hati saya terus terdetik untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada bulan November 2020”.

Dia ingat dah tahu semua benda tapi bila dah join kelas baru sedar banyak lagi yang dia tak tahu.. Patut la sales stuck pada RM20,000 sebulan. Korang jangan terkejut tau, lepas dia buat tindakan yang betul, pergi belajar dan cari guru.. Sales terus meningkat dua kali ganda daripada RM24,000 ke RM46,000 sebulan. 

Baru-baru ni, Adnan share dengan kami dia dah pecahkan rekod sales RM102,000 sebulan. Alhamdulillah, Sifu Najib dan Team Momentum  Internet tumpang gembira! Korang pun rasa seronok kan?

Korang nak ke nak tahu apa benda betul yang dia buat sampai sales dia cecah 6 angka sebulan?

Kongsinya, “Benda paling penting sekali saya tak stop buat Like Marketing, Facebook Live dan sentiasa bagi value kepada pelanggan sebab saya yakin orang tak akan beli kalau mereka tak percaya”.

Alhamdulillah, follower di Facebook semakin bertambah, dia dah tak ada masalah kewangan, sales setiap bulan meningkat dan dia dalam perancangan untuk pindah ke kedai baru. 

Pernah ke korang terfikir apa yang jadi kalau Adnan putus asa? Bukan dia tak minat kerja aviation tapi rezeki dia lebih kepada bisnes.. Adnan dah tunjuk yang korang tak akan tahu kemampuan diri kalau korang tak cuba. Yang penting kena ada guru yang boleh bimbing sehingga korang berjaya. 

Peluang dan ruang dah ada.. Masih belum terlambat untuk korang bertindak sekarang. Get ready untuk pelancaran STORM pada 11/4/2021 (Ahad) dan daftar waiting list untuk dapatkan info awal di → www.momentuminternet.com/storm

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !