Malu Buat FB Live Bukan Alasan Rahina Raih RM41K Sehari

Malu Buat FB Live Bukan Alasan Rahina Raih RM41K Sehari

Kasih ibu membawa ke syurga, ini la perumpamaan yang sesuai untuk gambarkan pengorbanan Rahina binti Abdul Rahim, Founder kepada Inacalisya. Dia terpaksa buang rasa malu yang menebal di hati demi anaknya yang sakit tulang belakang.

Bayangkan duit dalam bank memang cukup-cukup untuk bayar kos pembedahan anaknya, sedangkan masa tu baru awal bulan lagi dan dia belum habis komitmen yang lain. 

Kongsinya, “Saya rasa ya Allah macam mana nak cari duit ni.. Kos pembedahan berjumlah RM30,000 lebih.. Duit masa tu memang cukup-cukup makan je. Sejujurnya, saya jadi stress bila setiap hari fikir masalah ni”.

Nak tahu apa yang dia buat lepas tu? Lepas jer kelas Seminar Roker Bisnes (SRB), dia terus daftar ke Platinum. Daripada setup Facebook Page, copywriting dan kira kos semua Team Momentum yang ajar. 

Pada mulanya dia malu nak buat Facebook Live tapi siapa sangka lepas dia konsisten buat Facebook Live, dia berjaya raih RM41,000 sehari. Wow! Sehari tau bukan sebulan. Hebat kan? Dengan buat Facebook Live je.

Pada mulanya, memang tak ada orang pun yang tengok live dia tapi lepas dia guna 4 kunci pemasaran yang Najib Asaddok ajar, dia berjaya tarik fans dan view dalam Facebook Live pun jadi tinggi. 

Alhamdulillah, air mata dan penat lelah selama ni terbalas. Percaya ke percaya pada tahun 2020 dia berjaya buat RM3 Juta dan team dah bertambah menjadi 16 orang. 

“Saya sendiri macam tak percaya boleh sampai ke tahap ni.. Terima kasih Sifu dan Team Momentum sebab tak berhenti mengajar. Benda betul yang saya buat sampai sekarang ialah rebrand semula, konsisten buat Like Marketing dan Facebook Live”.

Rahina dah buktikan tak pandai boleh belajar, tak ada istilah terlambat dalam hidup ni. Jangan jadikan tak pandai dan malu sebagai alasan untuk berjaya dalam bisnes. Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Boleh ke boleh ni?

Proses nak berjaya jadi lebih cepat dan mudah bila ada ilmu dan guru yang bimbing. Jom bertindak sekarang dengan daftar kelas Strategi Online Rocket Marketing (STORM) pada 24 & 25 April 2021 di → www.NakTarikPelanggan.com  

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !