Nak Onlinekan Bisnes Tapi Tak tahu Guna Komputer, Sales Pon Tak Ada

Tak Mahir Komputer Dan Tak Tahu Apa Itu Online.. Tak Halang Kak Nab Lakar Jualan 1 Juta

Walaupun dunia bisnes sekarang dah berubah, tapi masih ramai lagi peniaga yang kurang mahir untuk buat bisnes online ni. Lagi lagi bagi orang yang dah berusia. Ada sesetengah daripada mereka yang masih tak faham dengan teknologi sekarang. 

Hal ni sama juga yang terjadi pada student Ultimate saya, Pn Zainab Binti Dain atau di kenali sebagai Kak Nab. Bayangkan, masa awal nak bukak bisnes dulu, dia langsung tak tahu nak guna komputer, apatah lagi nak online kan bisnes. 

Ada ke kat sini yang buta IT dan tak tahu cara yang betul nak onlinekan bisnes? Jangan malu dan terus berdiam diri! Kak Nab pon mula daripada dia memang tak tahu apa-apa langsung. Tak pernah sentuh komputer dan tak tahu guna internet.

Yang paling tak boleh dilupakan, Kak Nab pon tak ada produk masa tu, macam mana nak buat bisnes? Tapi dia tak putus asa, dia join je kelas untuk tambah kan ilmu tentang bisnes.

Sementara tu, dia buat Facebook page dan share posting-posting yang tak menjual tapi bagi value. 9 bulan dia tunggu untuk produk nya siap . Jelas Founder Hasanah (buku wallet jutawan) ni, dalam 4 bulan buat bisnes setelah produk siap, dia mampu lakar jualan RM1 Juta.

Satu perkara yang betul-betul tak disangka bagi dia. Bayangkan, setelah join kelas dan masuk Ultimate, semuanya diajar satu persatu. Dari segi buka Facebook Page dan juga cara kira magic number yang betul. 

Dia sangat bersyukur sebab adanya guru dan Team Momentum yang sangat membantu. 

Pada tahun 2020 banyak win yang dia dah capai. Antaranya, dah ada simpanan RM300,000. Dia juga dapat beli barang kemas yang bernilai RM45,000.

Lebih menggembirakan dia dapat renovate rumah dan upgrade office. Sekarang dia dah ada tiga orang pekerja. Saya bangga dengan usaha dan kesungguhan yang Kak Nab lakukan. Semoga terus maju dalam bisnes. 

Kalau kita anggap kelemahan ni sebagai kekurangan, sampai bila-bila kita tak akan berubah. Semuanya ada jalan penyelasaian. Mana yang tak mahir, kita boleh upgrade ilmu dan dapatkan bimbingan yang betul. 

Atasi kekurangan dengan belajar dalam kelas Strategi Rocket Pemasaran Momentum (STORM) pada 24 & 25 April 2021. Daftar di  www.naktarikpelanggan.com.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !