Retreat Itu Bukan Bercuti

Retreat Itu Bukan Bercuti

Baru-baru ni saya pergi retreat dan saya nak cerita apa function kita retreat ni..

Retreat ni lebih kepada kita nak bina relationship sebab akan ada pasukan yang kena execute apa yang kita dah plan. 

Bila retreat kita kena cari tempat-tempat yang best supaya dapat release kan tension. 

Apa yang saya nak cakap, nombor satu bila kita retreat, kita nak lihat apa yang kita dah capai. Macam kami di Momentum dulu kami buat retreat setahun sekali. 

Bila setahun sekali akan ada banyak isu dan masalah tak solve. Jadi apa yang saya buat adalah kita buat setiap quarter dan kita kena tengok apakah benda yang kita buat quarter sebelum ni. 

Itu lah function retreat, kita akan discuss dengan setiap department, explain apa team buat dan team yang lain kena dengar dan beri cadangan. 

Isu dia bila kita ada ramai team ni mereka akan mula berpuak by department. Jadi dengan buat retreat ni boleh buat team saling sokong each other dan bukan berpuak. 

Korang dapat sesuatu? Nak saya share lagi kelebihan buat retreat?

Jom join group telegram untuk dapatkan info terbaru di www.TelegramNajib.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !