fbpx
blog najib asaddok

Restu Ibu Bapa Beri Sinar Harapan Kepada Bisnes Beliau

Restu

Kebanyakan usahawan mula berbisnes sebab nak ubah hidup, nak gembirakan diri dan big why. Bagi Puan Atikah, beliau mulakan bisnes kerana mencari duit kahwin. Itu yang membuatkan dirnya mula buat bisnes. Beliau bukan dilahirkan dalam keluarga yang senang, sebabtu beliau berbisnes untuk realisasikan impian beliau untuk berkahwin.

Beliau mula berniaga dengan bermodalkan sebiji motor EX5 yang bernilai RM 3000. Beliau hanya menjual kasut di semua pasar yang ada. Beliau usaha sehingga selepas 1 tahun berniaga, beliau cukup duit untuk berkahwin.

Bisnes beliau semakin hari semakin merundum disebabkan ada berlaku persilisihan faham dengan ibu bapanya. Mungkin itulah yang menjadi batu penghalang apabila beliau tiada doa restu daripada ibu bapanya untuk buat bisnes.

Hari demi hari bisnes semakin teruk dan terdetik dalam hati beliau , ‘Sampai bila aku nak berniaga macam ni?’ Persoalan ni yang membuatkan dirinya mula bertindak untuk cari ilmu. Beliau mula untuk buat tindakan dan tarik pelanggan yang betul. Alhamdulillah, sedikit demi sedikit sales meningkat sehingga beliau mampu menyewa sebuah kedai. Disebabkan follow trend orang lain buat bisnes kosmetik, beliau juga membuat bisnes kosmetik. Tapi RM50,000 melayang begitu sahaja.

Bisnes semakin teruk dari hari ke hari sehingga beliau terpaksa menjual van dan paling sedih, beliau terpaksa menggunakan duit anaknya untuk bayar sewa kedai dan gaji pekerja. Alhamdulillah selepas beliau pulang ke rumah, mohon maaf dan minta restu dari ibu bapanya, bisnes beliau mula menampakkan hasil. Bermula dari saat itu beliau mula menjaga keramat hidupnya.

Nak tahu ke nak tahu sales terkini beliau bulan ogos ni? Haa.. Beliau dah capai RM357,569 tau dengan jual kasut je.. Bukan emas, bukan rumah. Hanya jual kasut je. Kalau beliau boleh, kenapa anda tak boleh?

Kalau betul anda nak dibimbing. Nak sales anda letop. Anda perlu buat tindakan sekarang. Semakin lambat anda buat tindakan, semakin lama masa anda untuk berjaya. Jom upgrade ilmu dengan video PERCUMA di www.50Kusahawan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !