Disebabkan Cepat Sangat Rasa SELESA Lepastu Satu-Satu Hilang Dari Hidup Puan Angela. Tapi!!

angela

“Disebabkan Cepat Sangat Rasa SELESA Lepastu Satu-Satu Hilang Dari Hidup Puan Angela. Tapi!! Nasib Ada Sahabat Tiffany Jerry Yang Sedarkan Dia Dari Terus Bunuh Bisnes Sendiri..”

Korang pernah rasa selesa dengan apa yang korang ada?? Tapi itu sebenarnya bukan pencapaian yang terbaik untuk bisnes korang. Dia macam “bolehlah” cukup-cukup makan je. Tapi sebabkan rasa SELESA itu bisnes korang makin lama makin drop dan akhirnya musnah. Korang nampak ke nampak sebenarnya semua punca dari diri korang sendiri.

Perkara ni pun berlaku jugak pada student Najib Asaddok yang dulunya cepat sangat rasa selesa dengan apa yang beliau ada. Beliau ialah Puan Angela founder DeAnglez yang cuma buat bisnes dari Bintulu, Sarawak.

Dulu mula bisnes beliau dapat buat sales RM8k – RM10k sebulan. Konon waktu tu beliau rasa dah dahsyat giler sales yang beliau dapat dan beliau mula rasa selesa je. Sampaikan satu tahap beliau dah buat silap besar. Korang nak tahu ke nak tahu apa silap beliau?

Bila dah senang dah ada duit sikit beliau mula tak ambil peduli dengan team, tak pernah ajar macam mana nak bantu orang lain. Yang beliau tahu, team kena restock barang dan jual then restock barang balik supaya beliau sendiri dapat untung.

Sedangkan kita ni nak buat orang tertarik dengan bisnes kita kena ada ilmu. Ini tak, beliau sendiri takda ilmu dalam bisnes then nak suruh team buat sales pulak tu. Waktu ni kononnya beliau dah betul dah apa yang beliau buat tu. Dulu tahun 2019 beliau pernah juga join program Roket Pemasaran Momentum, tapi beliau tak teruskan belajar dan cuma belajar sekerat jalan je sebelum ni.

Satu persatu dugaan datang menimpa beliau, bisnes start jatuh bila sorang-sorang team leader tinggalkan beliau tanpa alasan yang kukuh. Beliau diuji dengan hilang orang tersayang berturut-turut dalam bulan Januari tahun 2020.

Dulu waktu senang, yang bukan saudara pun mengaku jadi saudara. Tapi tu semua berlaku bila beliau senang dan ada duit. Bila susah semua hilang. Korang jangan jadi macam ni tau!!

Benda yang paling ngeri bila setiap malam beliau mula mimpi yang pelik-pelik. Sehinggakan mak mertua beliau bawak pergi berubat. Rupa-rupanya beliau telah dibuat orang. Beliau juga asyik bermasam muka dengan suaminya dan bergaduh dengan adik beradik.

Itulah manusia ni asal tengok orang lebih sikit je, nak dengki. Sepatutnya kita perlu jadikan orang itu sebagai contoh untuk berjaya, bukan jatuhkan orang tu. Benda yang syirik-syirik ni kita patut buang jauh-jauh dalam hidup kita.

Sampaikan tinggal RM1.40 je dalam dompet. Nak makan apa je?? Dengan anak masih kecik lagi yang terpaksa ditinggalkan bersama ibu mertuanya. Beliau keluar cari rezeki bersama suami hanya naik motor dari Sri Aman ke Bintulu, bayangkan betapa jauhnya. Yelah, kereta dah di tarik sebab 7 bulan tak bayar. Tapi tulah yang buat beliau bangkit. Beliau taknak terus hidup dalam kesusahan..

Tapi bila beliau jumpa dan luahkan segala masalah dengan sahabatnya Tiffany Jerry. Jawapan Tiffany Jerry berikan pada beliau dari dulu hingga sekarang tetap sama “bila nak masuk platinum?”, ” sampai bila nak jadi macam ni?”. Kata-kata dan push factor dari Tiffany yang buatkan beliau join Platinum pada hujung bulan April.

Banyak benda yang beliau dapat lepas belajar. Bukan je marketing yang beliau teruja sangat nak belajar tu tapi beliau belajar tentang mindset, kerohanian, kekeluargaan yang buatkan beliau menangis bila terkenang kisah lepas.

Beliau rasa bersyukur sangat sebab banyak perubahan yang berlaku pada beliau dan team sejak akhir bulan April beliau join Momentum. Sales setiap bulan makin naik dari zaman “kejatuhan” dulu sehinggakan dua bulan beliau tiada sales bulan April mencecah RM6,000 lebih. Dan record terbaru beliau bulan Ogos sales beliau lebih daripada RM31,000 dan lagi beberapa harini sales beliau nak capai RM100k. Tulah pencapaian tertinggal beliau dapat lepas join Momentum. Sekarang masalah beliau stok pulak tak cukup!!! Macam-macam hal pulak..

Haa, dengan ilmu yang Najib Asaddok bagi beliau terus buat. Tiap minggu ada je ilmu baru yang beliau dapat. Beliau rasa kalau beliau masih tak dengar cakap sahabatnya yang suruh pergi belajar dengan Najib Asaddok, entah bisnesnya masih ada atau dah lingkup.

Beliau rasa bangga sebab Najib Asaddok dan team Momentum sentiasa beri value dan tak pernah berkira dengan ilmu. Betul apa orang kata, kalau nak berjaya tengok orang lain yang dah berjaya.

Najib Asaddok dan team Momentum dah banyak lahirkan usahawan yang mencapai jualan jutaan ringgit. Korang yang masih takut-takut nak buat tindakan bila lagi?? Takkan anda nak biarkan takdir yang menentukan hidup korang?

Macam mana dengan harapan big why korang yang nak tengok korang berjaya? Kalau korang betul nak berjaya jom belajar dulu secara PERCUMA!! Takpe jangan risau korang masih belum terlambat lagi. Dapatkan video panduan secara percuma di www.50kusahawan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !