fbpx
blog najib asaddok

Penting ke Pandai tu?

Penting Ke Pandai Tu

Hari ni saya nak share tentang apakah yang menjadi asas penting kepada orang yang berjaya dan dia sustain dalam jangka masa yang panjang. Bagaimana permulaan dia?

Saya melihat orang di depan mata saya yang saya dah guide, bimbing dan bantu mereka ni saya nampak ada ciri-ciri orang yang nak berjaya.

Alhamdulillah saya nampak mereka mula dan berjaya tetapi ada juga yang berjaya tetapi tak lama.. Sekejap je kemudian jatuh balik. Apakah punca dia?

Ibarat macam orang berlari lah dia akan get ready untuk lari dan pecutan awal tu dah betul lah. Pada mulanya tu memang ambil sedikit masa nak betulkan larian ke arah kejayaan. 

Isunya berlaku ketika dia dah berlari dah capai satu demi satu kemenangan, end up dia tewas awal. Kenapa ini berlaku?

Korang nak ke nak tahu kenapa? Sebenarnya bila kita nak berjaya ni akan ada dua keadaan iaitu skill atau kepandaian vs attitude. Mana satu yang kita nak utamakan?

Benda yang paling penting adalah attitude sebab skill boleh dibina bila kita ada attitude yang bagus dan skill ni juga akan hilang bila attitude dia mula low.

Sama juga bila korang nak berjaya, nombor satu kita kena betulkan dahulu attitude anda. Bila attitude betul insyaAllah kejayaan tu milik korang. 

Saya dapati anak murid saya education dia biasa-biasa tetapi attitude dia memang bagus. Orang macam ni adalah orang yang cepat bertindak dan mudah berjaya. 

Jadi apa yang kita kena buat ialah kita kena berpegang pada prinsip sederhana dan apa-apa pun kena betulkan attitude dulu. 

Korang nak ke nak saya bagi lebih lagi? Banyak nak share ni sebab bila dah berjaya ni pegang betul-betul. Makin berjaya kita kena makin tunduk. Jom tonton video Sarapan Minda Momentum ni sampai habis. Boleh?

Beri saya dan Team Momentum peluang kali ni untuk bantu korang sebab kami dah tak sanggup nak tengok korang terus struggle dalam bisnes.

Best ke best bila berjaya dalam bisnes korang akan ada kewangan yang bagus, dapat menyimpan setiap bulan dan dapat bahagiakan orang tersayang. 

Jom bertindak sekarang, tindakan korang penentu masa depan keluarga. Segera dapatkan 7 Video Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama secara PERCUMA.

Dapatkan info dan maklumat lanjut di www.TelegramNajib.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !