fbpx

Peniaga Dendeng Bakar Raih RM16 Ribu Hanya Melalui Online

Peniaga Dendeng Bakar Raih RM16 Ribu Hanya Melalui Online

Alhamdulillah, dah banyak kisah dan pencapaian usahawan daripada Ultimate dan Platinum yang saya dengar. Dalam masa yang sama turut gembira dan bangga di atas pencapaian mereka. 

Betul lah orang kata siapa yang usaha lebih, dia akan dapat lebih. Ada seorang anak murid saya dari circle Platinum, Muhammad Firdaus bin Hasmuni. Dia merupakan Founder Daging Dendeng Cik Midah.

Peniaga Dendeng Bakar Raih RM16 Ribu Hanya Melalui Online

Dia share dengan kami baru-baru ni dia bakal berpindah ke kedai baru setelah berhadapan dengan pelbagai cabaran akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Beberapa hari sebelum PKP, kedai saya dipecah masuk dan jumlah kerugian hampir RM100,000. Hanya Allah yang tahu perasaan saya masa tu”, ujarnya sebak. 

Tipu la kalau dia tak rasa sedih dan give up. Menurut Firdaus dia pernah mengalami tekanan dan kemurungan akibat bisnes gagal. 

Alhamdulillah, nasib baik dia ada isteri yang sentiasa memberi sokongan. Ini antara sebab dia buat tindakan untuk pergi belajar. Walaupun perit tapi dia mulakan semula bisnes daripada kosong.. 

Peniaga Dendeng Bakar Raih RM16 Ribu Hanya Melalui Online

Percaya ke percaya dalam masa sebulan dia boleh pecahkan jualan sebanyak RM16,000 dan follower di Facebook meningkat daripada 100 ke 3,000 follower. Dahsyat kan?

Korang mesti nak tahu apa benda betul yang dia buat kan? Orang lain mungkin ambil masa sampai berbulan-bulan atau tahun tapi dia ni boleh buat dalam masa sebulan je. 

Firdaus berkongsi benda betul yang dia buat ialah sahut cabaran saya untuk buat Facebook Live selama 44 hari, buat Like Marketing dan fokus untuk bantu lebih ramai pelanggan.

Kalau kita tidak menjual dan fokus untuk beri manfaat, secara automatik pelanggan akan nampak dan kenal kita. Ye lah, bila ada masalah je mereka akan ingat siapa yang boleh bantu. Korang nampak ke nampak ni?

Beri peluang pada diri untuk saya dan Team Momentum bantu.. Korang boleh consider untuk dapatkan 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Orang Rebut Bukan Cabut secara PERCUMA!

Jom dapatkan sekarang di —> www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !