fbpx
blog najib asaddok

Faizah Terpaksa Gadai Harta Benda Untuk Teruskan Hidup

Faizah Terpaksa Gadai Harta Benda Untuk Teruskan Hidup..

Hari ini, kami daripada Team Momentum nak kongsi kisah Faizah Zakaria, Founder kepada Amenda Leckers yang dah lalui pelbagai cabaran dalam hidup. Di saat orang lain tidur lena diulit mimpi, dia pula tidur bertemankan air mata. 

Senang cerita tidur tak lena, makan tak kenyang dan mandi tak basah. Haa, jangan fikir bukan-bukan ya. Bukan bercinta tapi dia tak keruan bila tak cukup duit sampai terpaksa meminjam dan bergadai untuk teruskan hidup.

Makcik bawang kata, tulang empat kerat kuat lagi kenapa nak meminta-minta?

Kalau nak tahu, sebelum ini dia bekerja sebagi kerani di salah sebuah syarikat ‘oil and gas’ tapi terpaksa melepaskan cita-cita dan impian dalam bidang tersebut sebab nak sambung bisnes kek lapis yang diusahakan oleh arwah emak. 

Bisnes punya bisnes, dia masih tak nampak hasil. Pelik! Semua yang emak ajar dia dah buat. Rasa macam dah betul semua benda. Bukan dia tak cuba tapi apa yang dia buat semua tak menjadi.

Dia lupa, zaman ibu bapa kita dulu ilmu dan teknologi tak sama seperti hari ini. Kalau nak dibandingkan dengan zaman sekarang. Jauh beza beb! Dulu berniaga offline, edar flyers, tunggu pelanggan singgah ke kedai tapi sekarang semua dah online. Nak order makan pun boleh melalui foodpanda je. Easy peasy!

Masuk sahaja bulan Disember 2020, dia join kelas Advance Roket Bisnes (ARB). Dah alang-alang pergi belajar ni, dia rasa tak cukup dan nak belajar lebih lagi. Jadi, dia daftar ke Platinum. 

Alhamdulillah, rezeki mula datang satu persatu. Bukan dari segi sales sahaja, dia juga dapat bahagiakan keluarga dan bantu orang sekeliling.

Dia percaya bila dia berkongsi dan beri lebih, Allah swt akan beri lebih. Semua bergantung pada diri kita sendiri. Allahuakbar, boleh bayangkan perasaan Faizah? Dia tersenyum gembira bila berjaya pecahkan jualan RM20,000 sebulan.

Percayalah rezeki Allah itu luas dan tidak berpenghujung. Rezeki juga tak pernah salah alamat. Yang salahnya kita duduk goyang kaki makan keropok lekor depan tv tanpa buat apa-apa tindakan. 

Korang masih sempat untuk bertindak. Jangan pernah takut untuk bermula dari bawah sebab mula dari A tetap akan berakhir dengan Z. 

Apa kata korang dapatkan secara FREE 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Orang Rebut, Bukannya Cabut. Khas kami berikan hadiah sempena bulan Ramadhan ini kepada yang betul-betul nak belajar.

Boleh dapatkan di —> www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !