fbpx
blog najib asaddok

Maruah Tercalar Akibat Hasad Dengki Kawan

Maruah Tercalar Akibat Hasad Dengki Kawan

Kadang kala keadaan paling teruk yang dialami seseorang dalam hidup yang membakar semangat dia untuk keluar dari keadaan tu. Tak semua orang yang memang hidup susah sampai bila- bila dia akan susah. Dengan tindakan dan usaha yang dia buat, pasti ada jalan penyelesaian untuk semua masalah tu. 

Bagi Stokis LLCosmetics, cabaran yang dia lalui sebelum ada bisnes sangat memeritkan. Dia pernah dihina oleh kawan sendiri sehingga maruahnya tercalar. Tak tunggu masa yang lama dia berpindah untuk teruskan kehidupan yang lebih baik. Disangka panas hingga ke petang rupanya hujan ditengahari. 

Masalah lain pula yang timbul bila dia sudah berpindah. Dia mengambil keputusan untuk berniaga kedai makan. Kedai ni diusahakan bersama suami. Malangnya, nasib tidak menyebelahi nya sekali lagi apabila bisnes yang dibuka gulung tikar. Dia tak mampu nak bayar sewa kedai RM700 pada masa tu. Sales yang diterima hanya cukup-cukup makan sahaja. 

Tabahnya hati seorang peniaga ni. Dia mengambil keputusan untuk pulang ke kampung dan mulakan bisnes online. Dia memilih untuk menjadi Ejen produk. Keputusan nya tepat bila banyak perubahan yang berlaku dalam hidupnya. Alhamdulilah.

Tak nak sia siakan bisnes yang ada, dia pergi belajar untuk ada bimbingan yang betul. Antara perkara yang dia dapat selepas join kelas, ilmu yang ada dapat mengubah mindset dan tindakan yang betul. Dia juga bangga dengan ilmu yang ada, dia dapat ajar dan buat training bersama team. Hidupnya menjadi lebih positif dan sentiasa berlapang dada. 

Baru dua bulan join Platinum, dia berjaya buat sales lebih RM10,000. Peningkatan sales yang sangat ketara. Sebelum ni dia susah nak capai sales sebanyak ni. Kalau dulu sales nya stuck, kini dia dah dapat rentak dan cara untuk tambahkan sales. 

Banyak perubahan dalam diri yang berlaku selain dari perubahan dalam bisnes. Dia akui, mindset nya berubah dengan sangat ketara kerana adanya circle yang positif. 

Sebab tu pentingnya ada circle yang positif yang saling support dan bantu untuk kita capai kejayaan yang kita nak. Best kan perubahan yang berlaku dalam diri Pn Faridah ni?

Korang nak saya share benda penting tapi boleh dapat secara PERCUMA jer? Segera klik di www.naktarikpelanggan.com 

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !