fbpx
blog najib asaddok

Hebatnya The Bilal Ni Berjaya Dari Modal RM70 Jer..

The Bilal Berjaya Dari Modal RM70, Ini Siakap Keli Bongkar Rahsianya!

Rezeki Allah tak ada limit. Luasnya lebih besar dari langit dan banyaknya itu tak putus-putus seperti mengalirnya air zam-zam. Yang suka menetapkan limit sebenarnya tak lain tak bukan adalah diri kita sendiri. Betul ke betul?

Mungkin ada yang mulakan bisnes dengan modal besar, duit habis sehingga puluhan ribu ringgit sehingga mereka tak percaya ada yang jalankan bisnes dengan modal RM70 je.. Ini bukan sembang makan roti canai di kedai mamak tapi ini memang real story daripada Muhammad bin Bilal Ramajdhan, Founder The Bilal.

Banyak kisah suka duka yang dia lalui semasa sambung belajar di Yaman. Untuk menampung kehidupan dia dan isterinya di sana, dia berniaga pakaian dan madu lebah. 

Nak dipendekkan cerita, bisnes yang dijalankan tak bertahan lama akibat berlaku peperangan besar di Yaman. Dia dan isteri selamat. Yang tak selamat bisnes dia je.

Seronok bila dengar kisah Muhammad ni, walaupun Allah uji dengan dugaan hebat. Dia tetap sabar dan tak berputus asa. Nak tahu kisah dia lebih lanjut? Jom baca di blog -> Siakap Keli  

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !