fbpx
blog najib asaddok

Pengemis Nak Jadi Raja?

Pengemis Nak Jadi Raja?

Mungkin korang tertunggu-tunggu hari ni untuk Sarapan Minda Momentum (SMM) 

Saya sedang mendalami satu perkara yang saya rasa best kalau saya boleh share mungkin dia akan memberikan impak yang besar..

Dalam dunia ni ada dua benda je, sama ada kita dapat impak atau kesan sampingan (side effect) tapi yang kita nak adalah impactful dan boleh berikan kesan atau sesuatu yang baik.

Satu lagi adalah side effect yang nak mudah faham dia bagi kesan sampingan.. Haaa, jadi pagi ni, saya tak nak cerita panjang lagi. Saya memang ada cerita pagi ni tentang apa yang jadi kepada raja dan pengemis.

Siapa pernah dengar cerita ni? Tapi satu benda yang saya nak cakap, setiap kali saya berikan cerita, yang paling penting bukan ending dia sebab semua orang tahu ending dan semua orang tahu kisah di sebalik bangau oh bangau..

Sebelum tu korang ready ke ready nak tahu story ni? Kisah ni penting sebab dia bagi ketukan pada diri saya sendiri, ada kisah seorang raja yang memerintah sesebuah negara dan raja ni semakin lama semakin tua, dia sedang mencari pengganti..

Dia pun kempenkan dan dia umumkan kepada seluruh pemuda-pemuda di negara tu, “siapa dekat sini nak jadi calon yang akan di interview sendiri oleh raja tadi..”

Raja ni tanya soalan dan calon yang dia cari tu mesti sangat ada perasaan prihatin, mengasihani rakyat. Jadi ramai la pemuda yang nak jadi calon dan try. Mana la tahu kot-kot jadi nasib beruntung dapat jadi raja.

Apa yang berlaku adalah semua pemuda bersiap sedia nak jadi calon termasuk lah ada seorang pemuda ni yang miskin tetapi dia ni adalah  seorang yang sangat ‘hardworking’ dan anak muda yang sangat baik.. Masalah dia cuma miskin..

Pemuda miskin ni tadi nak cuba nasib tapi masalah utama dia adalah tak ada pakaian yang kemas dan cantik. Jadi apa dia buat lepas tu? Dia kerja keras dan kumpul duit untuk beli baju yang cantik dan bekalan untuk ke ibu kota.

Bila semua dah cukup dia pun pergi la merantau ke ibu kota kemudian semasa berada di sana dia duduk di tepi jalan dan berjumpa dengan seorang pengemis yang kesejukan dan kelaparan.

Korang rasa apa yang dia buat? Pemuda ni tadi sanggup tanggalkan baju dia dan berikan pengemis tadi bekalan makanan yang dia ada. 

Keesokannya dia pergi ke istana dan di sambut dengan keadaan baju compang camping.. Korang nak ke nak tahu cerita lebih lanjut? Jom tonton video ni sampai habis..

Di kesempatan ini juga, saya beritahu dah ramai yang mendaftar untuk dibimbing selama 30 hari dan mereka juga dapat kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Copywriting pada 26 dan 27 Jun 2021.

Nilai asalnya RM10,000 tapi atas solidariti saya dan Team Momentum, korang hanya perlu bayar RM30 sahaja. Jangan lambat tau sebab tawaran ni akan ditutup bila-bila masa sahaja.

Segera daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !