fbpx
blog najib asaddok

Apa Nak buat jika ini HARI TERAKHIR dalam hidup kita..

Apa buat jika ini HARI TERAKHIR dalam hidup kita

Hari ni saya nak sharekan satu topik yang sangat penting, kita kena fikirkan andai kata ini adalah hari yang terakhir dalam hidup. Kalau ini adalah hari yang terakhir dalam hidup kita, agak-agak apakah benda yang kita akan buat?

Adakah kita akan hidup dalam keadaan yang masih biasa-biasa atau kita berada dalam keadaan yang tak selesa? Kita tak tahu tau apa yang bakal berlaku dalam hidup kita.

Saya nak ajar korang merenung pagi ni apa yang kita nak buat? Jadi ini lah yang saya nak korang take note, apa agaknya you korang akan buat jika ini adalah hari korang yang terakhir.

Kalau tidak kita ni manusia fitrah biasa hidup dalam kecuaian sebab apa tau, kita akan rasa tak apa, alaaa lusa la baru buat, tak payah hari ni nak relax dulu.. 

Sahabat-sahabat semua,  adakah korang boleh gerenti dan jamin hari esok ada lagi. Faham ke faham ni? Kita ni selalu bagi alasan sebab kita rasa umur kita ni panjang, sebab tu saya nak pastikan korang take note benda ni jika ini adalah hari yang terakhir.

Kalau lah hari ni menjadi hari kita yang terakhir, apa yang kita akan buat? Sebab isu ramai orang ialah setiap pagi kita bangun kita boleh hidup lama, kadang-kadang kita tak tahu pun bahawa bila kita keluar, kita berdepan dengan maut ataupun ajal.

Jadi apakah benda yang kita akan buat? Gila-gila akan buat, sebagai orang Islam sudah tentu kita akan bertaubat, insyaAllah mati pun akan pergi dalam keadaan yang baik.

Kalau ada 5 perkara apa yang korang nak buat jika ini adalah hari yang terakhir dalam hidup kita, apa yang kita akan buat? Mungkin untuk orang yang tersayang…

Salah satu benda yang saya belajar, kita kena uruskan harta benda yang kita ada dan tinggalkan untuk wasiat supaya harta yang kita ada ni tak menjadi punca pergaduhan keluarga.

Korang jelas dan faham setakat ni? Jangan ambil enteng dan sambil lewa sebab tu saya nak cakap dengan korang, kita tak boleh nak hidup biasa-biasa sebab kita sendiri tak tahu kita hidup sampai bila.

Saya suka memandang beberapa perkara, saya nak korang push harder sebab saya yakin korang ada potensi yang sangat tinggi. Saya tahu korang boleh memberi lebih, buat lebih dan bantu lebih ramai orang dan percepatkan proses.. Sebenarnya bila kita ingat kita ni hidup lama, kita akan bagi banyak alasan.

Kalau korang tahu betapa pentingnya masa yang kita ada, korang tak akan pandang ke belakang, korang akan terus pandang ke depan je.. sebab tu saya nak cakap benda ni dan saya nak tekankan aspek yang korang kena fikir betul-betul

Korang nak ke nak tahu lebih lagi?? Jom tonton video ni sampai habis sebab banyak yang saya nak share ni..

Bayangkan yang korang boleh capai banyak benda dan boleh berjaya, boleh achieve apa yang korang nak. Kita kena push diri sendiri dan anggap tiada hari esok. Ini yang saya nak korang lakukan. 

Dia buat bisnes ni gila-gila ibarat dia nak pergi esok. Buat lah sesuatu jika anda rasa masih lagi tak tahu apa-apa. Kalau korang rasa perlukan bimbingan daripada saya dan trainer yang berpengalaman ..

Saya nak menjemput korang untuk  dibimbing oleh saya dan Team Momentum Internet selama 30 hari. Program ni akan bermula dari 3hb Jun 2021 sehingga 3hb Julai 2021.

Apa yang anda dapat dalam sesi Bimbingan Selama 30 hari ini: 

✔️ 4 Kelas Persediaan RPM

✔️Kelas RPM Nak Tarik Pelanggan Edisi Copywriting Ayat Power 2 Hari

✔️Join Group Channel Telegram

✔️ RPM Extended

Sertai Bimbingan 30 Hari dan Roket Pemasaran Momentum (RPM) Copywriting Ayat Power dengan tawaran serendah RM30 sahaja SAHAJA. Tawaran ini hanya dibuka bermula 17 – 22 Jun 2021 .

Segera Daftar di www.NakTarikPelanggan.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !