fbpx
blog najib asaddok

Pelik Tengok Macam Mana Orang Boleh Tarik Ramai Pelanggan Untuk Beli

Tudung Kekaboo cantik di mata, dipakai pula pada hari rabu, Puan Shaella happy tak terkata, sales tudung naik lebih RM40 ribu

Ini Rupanya Rahsia Shaella Ada Ramai Ejen Tudung Kekaboo…

Sebagai peniaga, siapa je tak bengang bila tengok bisnes yang lain seronok je dapat pelanggan tapi bila bisnes sendiri krik krik je. Padahal bila tengok produk yang kita jual hampir sama kan, tapi pelanggan tetap pilih yang lain. Pernah ke korang alami situasi yang macam ni? 

Pelik Tengok Macam Mana Orang Boleh Tarik Ramai Pelanggan Untuk Beli

Ni yang harini Team Momentum nak share sikit story tentang Puan Shaella. Manis sangat orang nya. Kalau korang nak tahu, dia mula berjinak-jinak buat bisnes ni tahun 2015. Start dari sini lah dia pilih untuk jadi Ejen tudung Kekaboo. Norshaella Mohd Yaacob ni berumur 37 tahun.

Dia tak sangka nak tarik pelanggan untuk beli tu tak semudah petik jari je. Ni lah yang berlaku masa baru baru nak naik dulu. Hairan sangat macam mana lah orang lain boleh senang senang je dapat pelanggan. Dia akui tak pandai nak tarik pelanggan untuk datang ke butik nya. 

Pelik Tengok Macam Mana Orang Boleh Tarik Ramai Pelanggan Untuk Beli

Sebelum ni sales yang dia berjaya buat hanya RM10,000. Tak nak rasa ketinggalan jauh dari pesaing yang lain, dia mula berguru dan pergi belajar. 

Team Momentum bangga sangat bila dia share pencapaian yang dicapai lepas konsisten pergi belajar. Antaranya, sales mula naik ke RM40,000. Selain tu, dapat konsisten bersedekah dan bagi duit dekat mak ayah. Puan Shaella terkejut kalau dulu punya lah susah nak dapat pelanggan, sekarang dia dah ada 230 Ejen dan 2 orang staff. 

Nak berjaya ni memang tak mudah. Tapi selagi kita berusaha dan ada tindakan untuk ke arah tu, inshaAllah akan dipermudahkan. Sekecil kecil tindakan juga membawa makna dan perubahan yang besar untuk diri kita dan bisnes. 

Team Momentum harap semoga dah masuk bulan Disember ni, korang lebih bersemangat untuk buat tindakan sebelum berakhirnya tahun 2021. Boleh ya?

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !