fbpx
blog najib asaddok

Dari Kelas RPM, Pes Soto Berjaya Roketkan Sales Ke RM17,000

Dari Kelas RPM, Pes Soto Berjaya Roketkan Sales Ke RM17,000

Zaman sekarang ni zaman yang serba canggih dan penuh dengan teknologi terbaru. Kalau boleh semua benda nak mudah dan senang. Termasuk produk dan servis. Citarasa dan permintaan pelanggan sekarang sangat berbeza. Mereka lebih suka memilih sesuatu benda yang memudahkan mereka untuk menyiapkan sesuatu kerja. 

Contohnya dari segi bahan masakan sekarang, kita boleh tengok terlalu banyak bahan masak yang dah memudahkan para isteri dan orang lain untuk memasak. 

Salah seorang peniaga yang saya dah bimbing, Puan Lyeviana merupakan Founder Rempah Soto Cik Vina HQ. Ia merupakan rempah serbaguna yang boleh digunakan untuk pelbagai masakan seperti rendang, ayam berempah dan menjimatkan masa. Selain tu memudahkan pelanggan untuk bawa pergi travel.

Lyeviana mulakan langkah untuk buka bisnes pada tahun 2017. Kesusahan dulu, dia tiada transport untuk berniaga. Terpaksa turun naik tangga rumah untuk angkut barang jualan. Sales waktu ni hanya biasa biasa sahaja, cuma dalam RM5000. 

Tak nak terus buang masa yang ada, Lyeviana mula join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) untuk belajar dan upgrade diri dalam menguruskan bisnes. Dia buat bisnes untuk bantu lebih ramai orang lagi di luar sana. 

Ditanya tiga benda yang dia belajar dan dapat, peniaga dan usahawan wajib untuk berfikiran positif. Bila kita positif, kita akan berusaha dengan lebih baik untuk capai sesuatu perkara. Selain itu, trust the process. Nak berjaya ni bukan boleh ambil dalam masa yang sekejap. Tapi memerlukan satu perjalanan yang lama untuk kita tempuhi. 

Alhamdulillah hasil usaha yang konsisten, pes soto yang dia jual berjaya meraih sales lebih dari RM17,000. Bukan tu je, Ejen dan stokis nya juga meningkat kepada 62 orang. Dia gembira peningkatan ni bukan untuk diri dia sahaja tapi bahagia bila dapat bersedekah dan membantu orang-orang susah di luar sana. nn
Seronok kan dapat berkongsi rezeki ni. Korang nak dapatkan bimbingan dalam bisnes? Jom dapatkan info di www.NakTarikPelanggan.com.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !