NAK CAPAI SEJUTA PERTAMA?

Tapi sebelum tu dah tahu NUMBERS untuk bisnes anda?


Numbers tu merujuk pada berapa pelanggan nak dapat. 


Dalam setahun, kalau nak capai sales sejuta, berapa ramai pelanggan kena ada, dalam sebulan kena dapat berapa pelanggan, dalam seminggu berapa orang nak kena beli dari anda.


Paling penting, dalam sehari kena dapat berapa pelanggan minimum. 


Semua ni mesti ada angka, mesti ada NUMBERS yang bolehkan anda nampak sasaran dengan jelas. 


Tak ramai usahawan buat macam ni sebab ramai suka main agak-agak. Tu yang bila main agak-agak, payah nak capai target. 


Lagi malang dia tak tulis target tapi mengharapkan benda ajaib berlaku. Ish, jangan jadi usahawan yang macam tu geng..


So, dah dapat gambaran atau roadmap untuk capai sejuta? Tuliskan besar-besar dalam kertas mahjong dan tampal kat dinding ofis atau rumah. 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !