fbpx
blog najib asaddok

CARA PALING SENANG NAK ONLINEKAN BISNES

CARA PALING SENANG NAK ONLINEKAN BISNES & MENANG PERSAINGAN SEBELUM BISNES TERANCAM.

Ada beberapa steps atau langkah mudah yang anda kena tahu untuk onlinekan bisnes anda dalam bisnes.

Just klik gambar-gambar bawah ni untuk tahu flow macamana nak SET-UP bisnes anda dalam Facebook.

Nak dapatkan ilmu & input yang boleh buatkan bisnes anda meroket dan ramai pelanggan tertarik?

Layari ke www.50kusahawan.com sekarang!

Create profile baru yang gunakan nama sebenar untuk mudahkan proses seterusnya.

Ataupun gunakan jer profile yang anda ada sekarang.

Gunakan profile anda tu untuk create page. Gerakkan point tetikus atau mouse anda ke anak panah bawah di bahagian
atas kanan profile facebook anda, kemudian pilih create page.

Pilih kategori yang betul untuk bisnes anda.

Pilih nama brand yang sesuai dengan jenis bisnes yang anda sedang buat.

Boleh lihat contoh-contoh jenama besar sebelum anda pilih nama. Sebab nama brand adalah salah satu faktor untuk tunjukkan bisnes itu gah ataupun biasa-biasa jer.

Sekiranya anda dalam bidang servis, boleh gunakan nama sendiri sebagai branding.

Yang penting anda kena ada nama brand sendiri, jangan guna perkataan atau jenama orang lain. Orang tak nampak apa beza anda dengan brand lain.

Watson yang jual produk orang lain pun masih guna nama sendiri, Watson. Guardian pun sama. Al-Ikhsan pun sama.

Logo adalah salah satu branding yang utama. Logo akan tonjolkan lagi bisnes kita dan mudahkan orang ingat dengan jenama anda.

Logo janganlah letak gambarajah yang terlalu complicated. Tengok logo audi, hanya ada 4 bulatan jer tapi brand dia gila-gila power. McDonald pun sama.

Pilih design image untuk profile picture page dan juga image untuk timeline.

2 image ni ibarat pintu masuk hadapan kedai kita. Kalau cantik, orang mudah tertarik nak masuk, dalam kes ni, orang tertarik nak scroll lagi nak tahu tentang bisnes anda.

Content penting untuk naikkan jenama anda, naikkan kesedaran orang ramai dengan bisnes anda.

Content juga salah satu cara anda berhubung dengan audience anda. Orang akan mula tertarik bila anda konsisten sharing content.

Ada pelbagai jenis content yang anda boleh share untuk tarik minat orang. Explore content marketing supaya bisnes anda sentiasa up-to-date.

Nak tahu lebih lanjut tentang online marketing, bisnes dalam facebook, apakata anda follow / join Facebook Komuniti Najib Asaddok Group di:

bit.ly/groupnajib

#roketbrand
#onlinerocketmarketing
#roketpemasaran

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !