fbpx

Mentaliti Macam Mana Nak Bina Team Marketing & Sales Yang Power

Mentaliti-Macam-Mana-Nak-Bina-Team-Marketing-&-Sales-Yang-Power

Assalamualaikum wbt, selamat pagi. Saya doakan semoga kita semua dapat jadikan hari ni sebagai hari yang terbaik, insyaAllah. 

Kita dalam bisnes ni bukan sekadar nak cari sales atau hanya nak menyenangkan diri sendiri tetapi kita nak menang dalam membantu pelanggan, bantu Ejen atau bantu team untuk grow lebih besar lagi.

Anda ready ke ready untuk bangun dan bangkit pada hari ini dengan dia punya passion untuk menang, bukan sekadar hidup biasa-biasa..

Ramai yang datang share dengan saya, mereka ada masalah sebab buat bisnes sorang-sorang. Alaaa, sama la macam saya beberapa tahun yang lepas. Memang kebanyakan orang macam tu, dia buat bisnes tetapi tak ada team. 

Saya nak share dulu ketakutan saya ketika saya baru bermula pada tahun 2004 dengan buat Multi Level Marketing (MLM) kemudian saya buat sales pada tahun 2006 dan pada 2009 saya buat bisnes bundle, jual barang terpakai daripada Singapore. 

Saya rasa masa tu saya baru ada satu team, itu pun tak berani nak ambil pekerja lain kecuali adik sendiri dan saya betul-betul buat bisnes online pada tahun 2011.

Dalam banyak-banyak bisnes ni saya banyak gagal daripada berjaya, jangan tanya la berapa banyak air mata yang jatuh dan tak boleh nak tidur malam. Setiap pagi bangun takut nak lihat telefon sebab orang minta bayar hutang. 

Sebelum ni saya tertanya-tanya juga kenapa sales stuck dan apa lagi benda yang aku kena buat dengan betul? Anda pernah fikir benda yang sama? Saya berpegang pada kita kena buat apa yang kita tak pernah buat untuk dapat apa yang kita tak pernah dapat.

Saya faham kadang-kadang usahawan takut bisnes tak ada sales sehingga tak mampu nak bayar gaji pekerja. Jadi nak ke nak tahu apa yang saya buat? Saya manage untuk bagi sales stable pada satu level yang sama, jaga costing dan mula ambil team.

Anda nak ke nak tahu lebih lagi? Saya nak share apakah mentaliti yang kita patut ada untuk membina team sales dan marketing yang power.. Kalau nak tahu lebih lanjut jom tonton video ni sampai habis..

Anda nak saya bimbing dan berikan tunjuk ajar yang betul dalam bisnes? Banyak ilmu dan cara yang saya nak bagi. Untuk dapatkan maklumat dan bantuan, dapatkan di www.TelegramNajib.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !