Macam Mana Orang Yang Tak Jual Emas Nak Ajar Orang Berniaga Emas?

Macam Mana Orang Yang Tak Jual Emas Nak Ajar Orang Berniaga Emas

Itulah perkara yang terlintas di fikiran Dhamirah masa awal awal dulu. Dia tak kenal langsung siapa Najib Asaddok dan tak percaya orang yang tak jual emas boleh bantu orang yang jual emas untuk pergi jauh.

Tapi, suami dia tetap paksa dan suruh dia pergi kelas untuk naikkan sales bisnes dan belajar tentang marketing 

Dhamirah Bt Dali merupakan Founder kepada Miragold. Kedainya terletak di Pasir Gudang, Johor. Dulu dia memang tak tahu apa itu marketing. Dia hanya pandai untuk jual emas dekat kawan-kawan je. Disebabkan pelanggan yang kurang dia hampir nak give up sebab masa bukak bisnes, memang susah nak dapat untung. Yang hanya adalah hutang yang semakin bertambah. 

Dia start belajar pada kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) di Thistle Hotel, Johor Bahru. Dalam kelas, dia baru percaya yang selama ni dia buat bisnes sambil lewa. Dia mula belajar yang kedai emas pon boleh online.

Dia hanya buat Like Marketing je dulu. Antara perkara yang dia dapat, kita perlu target orang yang betul dulu baru kita boleh bagi apa yang dia nak. Alhamdulilah, dari Like Marketing yang dia buat, dia dapat banyak pelanggan yang berkualiti. Sales dari hanya RM2000 naik ke RM5000 dan seterusnya RM10,000.

Selepas tu, dia mula buat satu persatu perkara yang dia belajar. Selepas daripada tu dia dan team konsisten untuk buat Facebook Live, dan betulkan copywriting yang bagi value dekat pelanggan

Hasilnya, setiap hari kedainya dikunjungi ramai pelanggan dari pelbagai tempat. Win secara personal dia dapat beli macam macam dan yang terbaru. Antara pencapaian terbaru nya ialah salah sorang dari team dia dapat beli kereta.

Seronok kan, bila kita buat yang terbaik kita bukan dapat upgrade diri dan keluarga tapi dapat bagi manfaat dekat orang lain juga..

Korang pernah ada rasa skeptikal juga? Kalau dua kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) ni hanya dua hari tau. Tapi sekarang, Saya dan Team Momentum nak bimbing korang selama 30 hari?

Sebarang info korang boleh pergi ke www.naktarikpelanggan.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !