fbpx
blog najib asaddok

Lockdown Buat Zuqie Terpaksa Siapkan Order Dari Pagi Sampai Malam

Lockdown Buat Zuqie Terpaksa Siapkan Order Dari Pagi Sampai Malam

Memang benar, usia bukan suatu penghalang untuk kita berjaya. Ada seorang anak murid saya ni memang salah satu contoh anak muda yang pandai berdikari serta wajar dijadikan sebagai inspirasi.

Usahawan berbakat besar berusia 24 tahun, Muhammad Khairul Marzuqi bin Khairudin atau lebih dikenali Zuqie baru-baru ni telah berkongsi detik paling bermakna apabila berjaya jadi Top 2 Leader Krukkrapmy seluruh Malaysia.

Nak sampai ke tahap ini bukan mudah, banyak liku dan cabaran yang perlu Zuqie lalui. Selepas arwah ayah tiada, emak lah tempat dia nak adik beradik bergantung..

Mengimbau kembali tujuan asal dia mulakan bisnes, Zuqie berkata, “Saya tak sanggup lihat emak bersusah payah bangun pukul 4:30 pagi untuk siapkan barang berniaga sebab tu saya nekad untuk jalankan bisnes”.

Dia mulakan bisnes dengan jual produk orang lain tapi sayangnya semua tak menjadi..Tak berhenti setakat itu, dia cuba nasib jadi Dropship Krukkrapmy. Masa ni dia dah rasa beryukur sangat dapat jual 12 peyek dalam masa 2 hari. Boleh lah dariada tak ada apa kan?

Kalau orang lain mungkin tak sabar dan give up terus tapi Zuqie percaya rezeki tak akan pernah salah alamat. Dia teruskan juga bisnes sampai la dia buat keputusan untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM). 

Siapa sangka daripada 12 peyek meningkat kepada 150 peyek yang terjual dan sales daripada RM500 mula naik ke RM4,000 sebulan dan seterusnya dia pecahkan RM10,000 sebulan.

Saya dan Team Momentum yakin korang yang baca ni pun sedang mengimbau kenangan lama sewaktu mula-mula bisnes dulu kan? 

Zuqie menzahirkan rasa syukur di atas limpahan rezeki yang dia terima, bayangkan dulu dia bermula daripada Drophsip, sekarang dia dah naik pangkat jadi Leader dan lebih dahsyat berjaya pecahkan rekod Top 2 Leader Krukkapmy. 

Dia dah berjaya buktikan lockdown ni bukan masa untuk give up dan biarkan bisnes terus down. Lepas dia ikut sebiji apa yang saya dan Team Momentum ajar, order tak putus-putus masuk sampai dia terpaksa balik lewat malam untuk settlekan order.

Korang nak ke nak tahu apa benda betul yang Zuqie buat? Dia share dengan kami dia bahawa dia konsisten buat Facebook Live dan Like Marketing untuk tarik lebih ramai pelanggan. 

Bukan tu je, dia percaya berkat kejayaan yang diraih kini berkat pergi belajar dan doa yang tak putus daripada emaknya.

“Alhamdulillah terima kasih sangat-sangat Sifu, banyak win yang saya terima.. Antaranya dapat hadiahkan emak dan kakak gelang emas yang saya pernah gadaikan dulu dan saya dah berjaya tembusi pasaran Borneo” ujarnya syukur.

Korang yang baca ni mesti rasa terinspirasi dengan kejayaan Zuqie kan? Nak ke nak saya dan Team Momentum bantu? Jom dapatkan bimbingan selama 30 hari bersama saya dan Team Momentum.

Nilai asalnya RM10,000 tapi atas dasar solidariti kami, anda hanya perlu laburkan RM20 sahaja. Dapatkan segera di https://naktarikpelanggan.com 

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !