fbpx

Macam Mana Nak Jadi Pasangan Serasi?

Macam Mana Nak Jadi Pasangan Serasi

Hari ni saya nak bawakan satu topik macam mana kita nak jadi pasangan yang serasi. Haaa, sebab tu saya tunjuk kesukaan suami saya iaitu kereta. 

Beliau suka kereta sejak kami kenal lagi tapi saya pula sukakan rumah. Kan terbalik, tak nampak serasi dekat situ. Jadi macam mana kami nak buat supaya ada keserasian dalam rumahtangga?

Saya cuba faham suami saya dan sentiasa doa kepada Allah swt supaya apa sahaja yang berlaku kami berdua dapat terima dengan redha dan selamatkan kami dalam setiap perjalanan kami. 

Serasi bukan bermakna kita seiya, sekata dan setuju sepanjang masa tetapi serasi ni adalah bila kita bersederhana dalam menolak idea pasangan. Kuncinya saya adakan dapatkan green light daripada suami saya dan terangkan sebab kenapa saya buat. 

Kadang-kadang suami saya ni tak bagi, saya akan terima dan undur ke belakang. Lain ceritanya kalau dia izinkan, maka saya teruskan dengan idea saya. Apa pun keputusan datang daripada suami saya. 

Dalam berpasangan ni saya belajar untuk tidak keras hati, baru lah datang serasinya. Dalam bahasa mudanya kita kena give and take. Siapa setuju dengan saya? 

Jom bertindak sekarang dengan daftar kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Strategi FB Ads Capai RM10,000 Pertama Relive yang bakal berlangsung pada 4 & 5 September 2021. Boleh daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !