fbpx
blog najib asaddok

Lambat Bertindak Punca Sales Rowena Stuck Bawah RM5,000 Sebulan

Lambat Bertindak Punca Sales Rowena Stuck Bawah RM5,000 Sebulan

Dulu masa Rowena berhenti kerja sebagai pensyarah dan mulakan bisnes, dia pun macam korang juga. Bermula daripada ‘zero’ dan tak ada ilmu pasal bisnes.

Adakah dia berjaya pada awalnya? Tak.. dia start bisnes pada tahun 2018 dan beberapa tahun lepas tu dia struggle untuk naikkan sales, pelanggan tak ramai dan sales stuck bawah RM5,000 sebulan.

Tipu lah kalau dia tak ada rasa nak give up tapi dia teruskan juga bisnes dan beranikan diri untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum pada pertengah tahun 2021. 

Bila dah mula cari ilmu dan guru, baru lah Founder Rowena ni tahu tentang marketing, sales dan cara yang betul untuk tarik ramai pelanggan. 

Seronok bila ada ilmu sebab banyak benda yang kita boleh perbaiki dalam bisnes. Rowena perhatikan antara silap besar yang dia dah buat selama ni adalah:

  1. Tak ilmu dan guru yang bimbing dalam bisnes
  2. Lambat untuk buat tindakan
  3. Takut untuk cuba sesuatu yang baru
  4. Malu nak buat Facebook Live
  5. Tak tahu buat copywriting yang betul

Lepas betulkan kesilapan yang dia buat dalam bisnes, sales mula meningkat setiap bulan daripada RM3,000 naik ke RM5,000. Kemudian dia berjaya pecahkan jualan RM10,000 sebulan.  

Jap..japp… nak kami sambung ke ni?

Dia tak sangka pakaian bermotifkan Borneo yang dihasilkan dapat perhatian ramai sehingga dijemput untuk bersiaran dalam Astro 122 dan dapat liputan dalam akhbar tempatan di Sarawak antaranya Newspaper Suara Sarawak, Utusan Sarawak & Borneo Post. 

“Terima kasih Tuan Najib & Team Momentum sentiasa bagi galakkan dan bantu saya untuk majukan bisnes ke peringkat yang lebih tinggi”, ujarnya. 

Siapa yang nak kami bantu macam Rowena? Ingat, 2022 ni dah tak ada ruang untuk bertangguh dan bagi banyak alasan. Founder lain dah meroket jauh, takkan kita sibuk lagi dengan alasan? 

Jom join channel Telegram untuk dapatkan tips bisnes online yang boleh naikkan jualan bisnes anda. Klik link ni → www.TelegramNajib.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !