fbpx
blog najib asaddok

‘Abang Terbang’ Viral Lepas Buat Roti Canai Biawak

‘Abang Terbang’ Viral Lepas Buat Roti Canai Biawak

Dengar pun dah seram, roti canai biawak beb! Korang sanggup ke nak makan? Dengar cerita dia ni bukan setakat buat roti canai biawak je tapi buaya dan ular pun ada. 

Tak sangka boleh viral di Twitter dan TikTok, Founder kepada Abang Terbang atau Kamarul Rizal Kamarudin ni share dengan kami pada awalnya dia cuma ikut permintaan follower di akaun TikTok.

“Mereka memang request bang buat roti ni bang buat roti tu, mana-mana roti yang mereka request saya akan cuba buat”, kata Kamarul. 

Kalau korang agak-agak nak request makan roti canai apa? 

“Ada yang minta roti canai ular la, roti canai love pun ada. Apa yang followers nak, saya akan buat dan jadikan content di TikTok”, ujarnya lagi.

Kalau korang nak tahu, sebelum dia jadi penebar roti canai, dia jalankan bisnes printing. Amacam? Lari jauh kan bidang tu tapi dia tak ada pilihan bila sales printing drop hampir 70% masa PKP.

Siapa tak sedih, ye la tak ada sumber pendapatan dan lepas sales drop tu seharian juga termenung apa nak buat. 

Rupanya bila Allah hilangkan sesuatu dia nak ganti dengan sesuatu yang lebih baik. Tak lama lepas tu dia start berniaga sebagai penebar roti canai dan mula join kelas Roket Pemasaran Momentum pada Jun 2020..

Dengan ilmu yang dia dapat, dia mula buat Facebook Live, naikkan branding, betulkan ayat copywriting dan hasilkan content yang menarik di media sosial. 

Alhamdulillah, selepas video roti canai biawak viral di Tiktok, dia mula dikenali dan pelanggan tak berhenti datang singgah ke kedai. Apa yang buat kami bangga bila dia kata “Terima kasih Tuan Najib dan Team Momentum, sekarang sales saya dah mencecah RM31,000 sebulan”. Amacam?

Korang mesti terbakar dengan pencapaian Kamarul ni kan? Saya doakan semoga korang juga dapat capai kejayaan yang sama. Untuk dapatkan info dan maklumat lanjut mengenai bisnes online serta cara yang betul untuk tarik ramai pelanggan boleh masuk ke channel telegram kami di www.TelegramNajib.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !