fbpx
blog najib asaddok

“Jual ayam goreng boleh capai puluhan ribu ke?”.. Ni bukan ayam famous macam KFC dan McD..

Buat Pelanggan Nampak Dan Percaya Punca Kedai Ayam Goreng Peroleh RM50K

“Kalau setakat kedai kecil kecilan ni risau orang tak pandang je”. Lah pulak. Dah 2022 ni kalau masih tak yakin dengan produk sendiri macam mana lah nak yakinkan pelanggan untuk beli. 

Korang nak tahu tak, kalau zaman dulu kan bila kedai orang lain mula lebih sikit pelanggan datang dia automatik lepas tu kedai tu tutup terus. Nak tahu kenapa? Sebab sikap dengki yang tak boleh tengok orang lebih. Zaman dah 2022 tak akan berniaga nak guna teknik santau pulak.. 

Seram kalau kedai kita orang tak nampak ni. Tapi ni benda yang berlaku pada peniaga dulu la. Zaman sekarang masih ada lagi ke orang yang guna benda tak elok dan menyimpang ni? Sekarang ni ramai peniaga yang dah start onlinekan bisnes. 

Sebab tu pentingnya tonjolkan apa yang kita buat dan bagi pelanggan nampak. Saya nak share pasal sorang student platinum saya ni, Ahmad Syahir Bin Norazman. Muda lagi baru je umur 24 tahun. Dia ni berniaga ayam goreng jugak. Kalau nak stalk Facebook page dia boleh cepat cepat search Muiz Hot Chicken Jasin. 

“Jual ayam goreng boleh capai puluhan ribu ke?”.. Ni bukan ayam famous macam Kfc dan Mcd..

Muda muda lagi dah mampu buat jualan lebih RM50,000. Saya tulis cerita dia ni bukan suka suka je tau, tapi nak bagi korang amek learning point dan cuba apa yang dia buat. Kesilapan dulu dia agak ego untuk pergi belajar. Tapi sampai bila nak berada pada tahap yang sama je kan.

“Jual ayam goreng boleh capai puluhan ribu ke?”.. Ni bukan ayam famous macam Kfc dan Mcd..

 

Bila dah tahu apa yang perlu dia buat, dia start jadikan customer sebagai kawan dan konsisten untuk buat orang nampak. Bila orang dah mula nampak, baru lah mereka akan tahu kewujudan kedai kita. 

Disebabkan benda betul yang dia buat secara konsisten, dia berjaya memperoleh jualan sebanyak RM50,000. Bukan peningkatan dalam sales jer, dia mampu bagi duit belanja dekat family dan beli kereta pertama hasil penat lelah selama ni. 

Ni permulaan yang sangat bagus bagi peniaga muda macam ni. Saya berharap banyak lagi kejayaan yang akan terlakar dari korang semua. Teruskan usaha dengan konsisten ya.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !