fbpx
blog najib asaddok

Kuasai Nafsu Malas Kalau Nak Bangkit Semula

Kuasai Nafsu Malas Kalau Nak Bangkit Semula

Hari ni saya nak share kita kena kawal dan kuasai nafsu malas sebab bila nak cerita pasal malas ni nak terima tetamu pun kita rasa malas..

Tapi kena ingat bila tetamu datang, memang dah kewajipan kita untuk sambut dan menyantuni tetamu, sediakan suasana yang selesa, bersih dan hidangan ikut kemampuan kita. 

Sejujurnya tahun lepas memang kita jatuh banyak, tak ada untung dan bisnes rugi. Kita kena tengok balik apa usaha kita tahun lepas. Muhasabah balik diri adakah cukup usaha yang kita buat. 

Cukup ke hanya sekadar usaha? Jangan ikut sangat malas yang kita rasa sebab orang yang hebat adalah orang yang pandai mengawal nafsu dia contohnya nafsu marah, berlagak, tamak, pentingkan diri dan nafsu malas. 

Tak ada cara lain, kita kena ingat semua yang berlaku di dunia ni adalah dalam kawalan Allah swt.

Ni saya nak kata nak comeback gila-gila tahun ni, kena pastikan usaha jangan biasa-biasa sahaja. Kena kuasai nafsu dulu dan jangan ikutkan sangat nafsu malas dan suka pandang rendah dekat orang. 

Kalau nak kata diri kita ni hebat sangat, cer tengok balik berapa orang yang berjaya kita bayar gaji? Berapa orang yang kita berjaya bagi peluang pekerjaan? Dan berapa banyak sedekah yang kita boleh bagi pada orang-orang miskin?

Muhasabah la diri kita, jangan sesekali kita rasa diri hebat berbanding orang lain. Boleh? Jom saya share lebih lagi dalam video yang saya berikan ni..

Jom dapatkan Program Roket Pemasaran Momentum ni bernilai RM499, kali ni kami nak taja anda belajar secara PERCUMA dan pastikan anda dapat buat duit, buat sales pantas. Daftar PERCUMA sekarang di —> www.naktarikpelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !