Kesungguhan Anak Buktikan Kejayaan Pada Ayahnya Dengan Mengangkat Tangan Jer

Ramai usahawan yang dah buat bisnes, yang berpengalaman bertahun-tahun dalam bisnes tapi masih lagi berada pada level yang sama. 

 

Tapi kisah Cik Idayu bermula sewaktu beliau zaman study lagi ! 

Aktivi Bersama Circle Ultimate

Beliau nampak keadaan bapanya yang sangat struggle dalam perniagaan. Kerap tukar-tukar bisnes. 

 

Bapa kepada Cik Idayu merupakan seorang Navy yang telah pencen seawal tahun 2008. Bapanya minat, gemar dengan bisnes dan bermula dengan ternakan kambing, lembu tapi tak menjadi dan beralih ke bisnes makanan. 

 

Buat bisnes makanan pun tak jadi! Cik Idayu lihat keadaan bapanya dan berniat untuk bantu selepas habis pembelajaran.. 

Gambar Cik Idayu

Tapi macam mana nak bantu sedangkan dirinya masih lagi muda dan takda langsung ilmu dalam bisnes.. 

 

Pada tahun 2016, beliau ternampak posting daripada Tn Najib Asaddok. Beliau berminat dan hadir buat kali pertamanya ke program yang dianjurkan. 

 

Selepas hadir, beliau nangis teresak-esak kerana tahu betapa banyak perkara yang silap yang beliau nampak bapanya sedang lakukan dalam bisnes. 

 

Isu yang menyebabkan beliau tak boleh bantu disebabkan hanya beliau seorang sahaja yang faham dan tahu macam mana nak growkan bisnes bapanya.. 

Gambar Cik Idayu

Beliau rasa tak cukup dengan ilmu dan nak lebih lagi sehinggakan beliau terpaksa korbankan duit pinjaman untuk pembelajaran dijadikan duit untuk pembelajaran tentang bisnes. 

 

Betapa dasyat pengorbanan seorang anak yang sanggup lakukan demi melihat bapanya berjaya dalam bisnes.. 

 

Akhirnya beliau dan bapanya hadir ke program RPM 2019 yang di jalankan di Penang. Pada waktu itu, Tn Najib Asaddok minta untuk sesiapa jer yang ingin bertanya perlu angkat tangan. 

 

Dengan pantas Cik Idayu terus angkat tangan untuk bertanya soalan dan disamping dapat menunjukkan betapa bersungguhnya beliau untuk bantu keluarganya ! 

 

Rugi beb kalau tak bertanya nanti sesat jalan, bila dah tanya kan itu shortcut untuk bisnes supaya tak buat silap dan dapat jawapan!

 

Alhamdulillah, berkat hasil usaha beliau sekarang dah buat jualan lebih dari RM620k dengan hanya servis aircond jer di Manjung, Perak. 

 

Kini, beliau dah cipta satu perkara yang luar biasa dengan bantu bisnes bapanya untuk grow. 

 

Beliau kini berada di dalam mentorship selama 1tahun iaitu Ultimate Circle. Beliau taknak silap dalam bisnes dan yang paling penting nak short-cut supaya bisnes grow dengan lebih pantas.. 

Cik Idayu bersama Circle Ultimate

Dan paling penting, beliau tidak pernah berhenti untuk belajar kerana beliau faham cara marketing berubaha dari masa ke semasa. 

 

Sebab itu beliau sentiasa upgrade ilmu. Jap jap, anda yang sedang baca ni nak ke nak jadi macam Cik Idayu yang berjaya? 

 

Perkara bagus yang Cik Idayu buat adalah sentiasa upgrade ilmu dan knowledge. Sanggup ke nak dibimbing dan terpaksa grow sales tu ? 

 

Kalau anda sanggup untuk buat bisnes jadi huru-hara.. Beranikan diri anda macam Cik Idayu dengan komen “Saya Berani” di bawah. 

 

Saya nak lihat sejauh mana anda berani untuk growkan sales dan terpaksa tak cukup stock.

https://www.youtube.com/watch?v=jg5PHMRBSXc&feature=youtu.be
Video Cik Idayu

 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !