fbpx
blog najib asaddok

Kesilapan Yang Ejen/Stokis Buat Hingga Bisnes Tak Boleh & Pelanggan Cabut Lari

ejen silap buat pelanggan lari


Anda ejen atau stokis ? Anda pernah capai jualan lebih 5 angka walaupun bukan founder untuk sesuatu produk atau sebenarnya anda dah buat sesuatu perkara yang buatkan pelanggan anda lari?


Mesti terkejut bila anda tak perasan sebenarnya anda dah buat pelanggan anda lari.. Betul ke betul? Yes, kebanyakkan ejen atau dropship sebenarnya buat silap dalam bisnes disebabkan 5 perkara ni..


Daripada anda tak sedar yang anda buat silap, lebih bagus anda baca point ni supaya anda berada dalam track yang betul. Baru lah bisnes anda mudah nak grow, mudah untuk capai target jualan.


Bisnes yang merundum, yang meninggal bukan punca pada produk.. Tapi DIRI ANDA yang tentukan. Jom teruskan lagi dengan point penting supaya anda tak buat silap dalam bisnes.

Eh jap, anda tahu tentang magic numbers dalam bisnes? Atau anda sendiri tak tahu apa itu magic numbers.. Penting untuk semua tahu tentang ni supaya nak capai target jualan tu jadi mudah.


Hanya beberapa unit produk jer dalam sehari untuk anda pasarkan. Tapi isunya, anda tak tahu tentang ilmu ni.. Betul ker betul? Dalam RPM Ejen, strategi ni dibongkarkan dengan lebih detail lagi..

Bahaya giler kalau anda tersilap pada sasaran. Nak menembak tu kena tepat pada sasaran. Kalau tersilap target anda sebenarnya dah rugikan masa, wang anda gunakan untuk kos marketing yang tak nampak apa-apa hasil.


Bila dah kenal SIAPA sebenarnya audience anda, mudah untuk anda convert pada sales! Asal target jer, tepat pada sasaran. Amacam, best ker best?

Kalau anda ejen, siapa sasaran anda yang tepat? Cer jawab…

aa, ni lagi kritikal kalau secara berdepan dengan pelanggan.. Salesman atau saleswoman yang tak mahir dalam percakapan ni memang sukar untuk nak closing tau. Ayat kena manis, ayat kena power!


Sama macam copywriting. Penulisan kalau bosan, orang tak baca beb. Rugi jer tulis panjang lebar tapi tak da yang menarik minat orang untuk baca.


Nak pelanggan ramai, adjust copywriting supaya tak bosan. Dalam RPM Ejen, anda akan faham dengan lebih jelas kenapa pentingnya copywriting pada bisnes.

Nak tahu cara macam mana ejen/stokis buat copywriting? Betul ker nak tahu.. Baca sampai habis.

Sikit-sikit terus menjual. Asyik buat posting “Promosi, Promosi, Promosi”. Bila buat macam tu, lari beb pelanggan. Bukannya makin rapat, makin dekat dengan bisnes yang anda tengah jalankan.


Nak menjual, ada cara dia. Bagi value pada pelanggan. Konsisten bagi value supaya pelanggan akan rasa lebih selesa dengan anda, akan percaya dengan bisnes anda.


“Stop Selling, Start Sharing”

Bisnes kalau tak faham tentang marketing boleh bungkus awal. Marketing ni ibarat jantung pada sesuatu bisnes. Kalau marketing lemau atau sendu, percaya lah bisnes tu susah nak grow.


Pssttt, tak tahu marketing ? Jangan risau, selamatkan jantung bisnes anda dengan dapatkan ilmu marketing yang proven dari Tn Najib Asaddok. Segera klik pada link yang diberikan di bawah ni.

.
www.NakTarikpelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !