Jutawan Susu! Tak Menang Tangan Layan Pelanggan.

keary irama

Pernah dengar tak orang cakap kita kena jadi Founder dulu baru boleh jadi jutawan dalam bisnes. Anda percaya ke? Terbaru ni dalam sesi Ultimate Coaching saya dapati salah seorang anak murid saya dah buktikan bahawa Stokis pun  boleh jadi jutawan, tak perlu nak tunggu jadi Founder produk pun.

Alhamdulillah, dengan izin Allah saya dan Team Momentum berjaya bantu Puan Keary Irama binti Mohd Zin capai total sales sehingga RM7 juta dalam masa tak sampai setahun pun. Dasyat betul, kalau Stokis kepada susu Farm Fresh boleh buat sales banyak macam tu anda semua tak terperanjat ke?

Seronok saya dengar macam-macam pencapaian yang Puan Keary atau mesra dikenali sebagai Diva Susu ni dah capai dan saya nak share lah kisah ni untuk memberi inspirasi pada anda semua.

Bermula dengan join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada bulan Januari 2020, Puan Keary rasa terbakar dengan result student di kalangan Platinum dan Ultimate. Jadi tanpa melengahkan masa, Puan Keary mencuba nasib untuk mendaftar sebagai student Ultimate dan dia sendiri tak sangka akhirnya dia diterima masuk ke circle tersebut.

“Benda paling best bila join circle Ultimate ni adalah kita dikelilingi circle yang sangat positive”. Ini yang membuatkan Puan Keary bersyukur dapat join circle Ultimate dan hasil daripada tindakan yang betul, cari ilmu dan guru. Puan Keary berjaya buat sales RM807,695 pada bulan September dan total sales sehingga bulan September mencatat sebanyak RM7,893,699.

Mengimbau kembali kenangan lama, Puan Keary berkongsi pengalaman yang tak dapat dia lupakan sepanjang menjadi Stokis susu Farm Fresh, “Saya pernah mengalami kerugian teruk bila susu yang kami simpan rosak dalam kuantiti yang banyak. Masa tu sedih sangat tapi saya bersangka baik dan fikir lepas ni kerja improve dari segi penyimpanan susu”.

Kalau anda berada di tempat Puan Keary apa yang anda rasa? Mesti rasa down kan? Tapi Puan Keary ni memang tabah sebab dia tak give up, sebaliknya dia bangkit dan improve untuk jadi lebih baik. 

Tambahan pula, bila negara kita dilanda wabak Covid-19, normal untuk ada rasa gerun, takut dan risau. Terutama sekali bagi siapa yang jalankan bisnes, tempoh yang gawat ni sedikit sebanyak akan ganggu bisnes. Betul ke tu?

Ini lah yang Puan Keary rasa, dia risau sales merosot dan takut perkara yang sama berulang kembali iaitu susu rosak dalam kuantiti yang banyak.. tapi siapa sangka waktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni makin menjadi-jadi pula orang nak beli susu. 

Bayangkan dalam waktu PKP ni orang lain risau produk tak jalan, Puan Keary pula terbalik sebab dia risau stok susu tak cukup. Ini lah yang terjadi bila demand dah melebihi supply. Tapi dia ambil pengajaran daripada apa yang jadi dan dia tekad untuk buat yang lebih baik.

Amacam, seronok kan dengar pencapaian daripada Puan Keary ni? Siapa dekat sini Stokis atau Ejen yang nak kami bantu? Eh, Stokis pun boleh berjaya dan jadi jutawan tau. Jangan fikir kena jadi Founder baru boleh capai banyak impian. 

Ubat mindset dan beri diri anda peluang untuk rebut tawaran tiket RM10 bagi Kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Capai RM10,000 Pertama yang akan dilancarkan pada 10 November 2020. 

Dah tak lama lagi ni.. Jom segera masuk waiting list kami di –> www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !