fbpx
blog najib asaddok

ILMU atau PRODUK dulu?

ILMU atau PRODUK dulu?

Bila nak buat BISNES nak cari ILMU dulu atau PRODUK dulu?

┬áMeh saya share pengalaman sket…Rugi kalo tak baca habis post yang ringkas ni.

ILMU atau PRODUK dulu? Amik 2 situasi yang selalu berlaku pada mereka yang nak BISNES..

kajiprodukjualonline

1) Cari PRODUK dulu..

Ramai yang buat macam ni sedangkan produk takkan terjual bila anda tiada ILMU Pemasaran. Last2 skali habis tak laku dan terpaksa makan/guna sendiri jer..kesiannnn… ­čśş

Lagi sadis main hentam jer jual produk ntah apa2 sebab terikut2 tanpa faham PERMINTAAN bakal pelanggan anda.

ilmuperniagaanonline

2) Cari ILMU dulu..

ILMU atau PRODUK dulu? Ni jarang orang buat sebenarnya tapi ini yang boleh saya katakan TEPAT & akan SELAMATKAN kos anda. Belajar & cari ILMU Pemasaran dulu sambil faham PRODUK apa yang ada PERMINTAAN. Bila tahu ILMU & SKILL Pemasaran baru senang nak menjual produk, tahu wujudkan keperluan, minat & kepercayaan PELANGGAN anda.

Baru sales akan jadi huru hara sampai STOK tak cukup..Biar tak cukup stok daripada stok tak habis kena makan sendiri!

Amacam? ILMU tu sgt penting! Kalau tidak anda kena bersedia untuk MELEBURKAN kos PELABURAN bisnes anda.┬á­čöź

Dulu masa nak sekolah pun mana ada yang pergi INTERVIEW dulu lepas tu baru nak daftar ke sekolah..kan..

Belajar dulu baru tahu nak kerja apa lepas tu…hehehee

Senang citer CARILAH ILMU dulu baru mula bisnes ya!

Lain kali saya share beberapa TIPS nak kaji produk yang laris untuk anda pasarkan di internet. Semtiasa follow blog saya ya!

Kalau rasa bermanfaat & boleh membantu sahabat2/kawan2 anda silakan share post ni ya! InsyaAllah Allah sahaja akan memberi anda rezeki yang baik dan berkat. Amin

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !