fbpx
blog najib asaddok

Ikuti Tips Wanita Ini Yang Berjaya Selamatkan Bisnes Semasa PKP

Ikuti Tips Wanita Ini Yang Berjaya Selamatkan Bisnes Semasa PKP

Ramai usahawan yang stress dan tak boleh tidur malam sebab fikir macam mana nak survive bila bisnes tak ada sales dan paling terkilan bila tak dapat jalankan bisnes seperti biasa. 

Ini lah yang dihadapi Datin Cynthia George, pemilik kepada Market Tokow sebuah Mini Mart di Pekan Matunggong, Sabah. Boleh tahan jauh juga daripada bandar sebab Mini Mart ni terletak 2 jam lebih daripada Kota Kinabalu. 

Selama ni dia jalankan bisnes dengan mengharapkan orang datang dan beli di kedai. Ikut nasib ramai orang, banyak la sales dia dapat. Bila pelanggan tak ada, sales pun sikit.

Nampak macam senang je jalankan bisnes peruncitan ni tapi Datin Cynthia berhadapan dengan situasi sukar bila dia terpaksa “top up” duit simpanan untuk cover perbelanjaan, sewa kedai dan gaji pekerja. 

Terkesan dengan keadaan tu, dia mula cari ilmu dan guru yang boleh bimbing. Lepas pergi belajar baru dia nampak apa next step yang dia kena buat. 

Datin Cynthia terus bertindak untuk onlinekan bisnes, buat Facebook Live dan Like Marketing untuk tarik lebih ramai pelanggan secara online. Alhamdulillah daripada Mini Mart biasa, sekarang dah jadi semakin besar macam Supermarket dan dia dah ada 37 rakan runcit desa. 

Datin Cynthia sedar bukan senang nak survive semasa PKP ni, sebab tu dia kongsi beberapa tips untuk bantu usahawan yang hadapi masalah yang sama. 

“Benda betul yang saya buat sepanjang tempoh PKP adalah ikut sebiji yang Sifu ajar, trust the process dan sentiasa ‘give more value’ kepada pelanggan” ujarnya.

Kejayaan tak akan datang bergolek kalau kita tak ada usaha dan tindakan untuk berjaya. Dulu dia hampir tutup Mini Mart ni sebab sepanjang tahun rugi tapi dia tak give up. Buktinya sekarang dia berjaya raih jualan 6 angka sebulan. Amacam?

Kami tahu ramai yang lalui nasib yang sama macam Datin Cynthia. Jadi, bagi diri peluang untuk kami bantu sebab kami dah tak sanggup nak tengok korang struggle dalam bisnes. 

Jom hubungi Team Momentum untuk dapatkan 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Orang Rebut, Bukan Cabut secara PERCUMA!

Boleh klik link ni —> www.NakBimbingan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !