Salai Valley Bukti Kebangkitan Pn Mossiah

Bisnes Umrah Terhenti Salai Valley Bukti Kebangkitan Puan Mossiah

Ramai peniaga yang terjejas teruk akibat dari pandemik Covid-19. Sejak negara mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada tahun 2020, ramai dalam kalangan mereka yang tak dapat survive sepenuhnya. 

Cabaran dan ujian datang secara tiba-tiba sehingga ramai yang tak bersedia dan buat apa-apa persiapan. Datang secara mengejut dan buatkan peniaga buntu sehingga ada daripada mereka yang terpaksa gulung tikar. 

Bagi Pn Mossiah Bt Mahadi pula, dia dulu menjalankan bisnes Kembara Umrah JDT bersama suaminya. Selepas dah lalui jatuh bangun untuk bisnes umrah, banyak pencapaian dan kejayaan yang dia dah capai. Tapi sayangnya, semenjak PKP dilaksanakan, dia terpaksa menutup bisnes tersebut disebabkan memang tak boleh run langsung. 

Sebagai owner bisnes, siapa je yang tak jatuh terduduk bila di beri ujian sebegini. Tak nak terus bersedih dan putus asa, dia nekad untuk buka bisnes restoran yang diberi nama Salai Valley. 

Kalau nak diikutkan, bisnes baru ni memang jauh beza dan lari bidang dengan apa yang dilakukan dulu. Tapi dia terpaksa akur dengan PKP dan Covid-19. Disebabkan pandemik Covid-19, dia terpaksa beralih arah dari bisnes umrah ke bisnes restoran makanan masak lemak cili api. Walaupun down, dia perlu bersemangat kembali untuk teruskan perjalanan bisnes nya.

Dia kembali untuk belajar dan dapatkan bimbingan dalam bisnes. Dia follow satu persatu step yang dia belajar tanpa ada satu pun yang tinggal. Dari sini, dia mula nampak perubahan sedikit demi sedikit. 

Hasil jualan untuk bisnes yang baru ni sangat padu. Walaupun hadapi cabaran terpaksa beralih bidang yang berbeza, sales Salai Valley mencapai RM100,000. Peningkatan ni tak naik terlalu mendadak, tapi sentiasa konsisten sedikit demi sedikit. 

Kalau korang nak tahu apa benda betul yang dia buat ialah, sentiasa belajar dan terus belajar sebab isu pelanggan dan bisnes sentiasa berubah. Beralih bisnes tak semestinya kita perlu down dan fikir lambat lagi kejayaan nak datang. Percayalah kalau kita tahu direction yang kita nak pergi, pasti ada jalan dan usaha yang kita akan buat untuk capai semua tu. 

Korang dapat sesuatu? Peniaga juga perlu mahirkan skill copywriting untuk tarik lebih ramai pelanggan dalam dunia online ni. Sebab tu saya nak bagi 6 E-Book Copywriting secara PERCUMA dekat korang semua. Dapatkan bimbingan dan bantuan di www.nakbimbingan.com .

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !