fbpx
blog najib asaddok

Hasil Jualan Helmet Naik 10X Ganda Dengan Teknik Ni..

Hasil Jualan Helmet Naik 10X Ganda Dengan Teknik Ni

Jual helmet boleh untung? Ramai peniaga takut terpilih produk yang salah untuk mereka jual. Ye la kan, takut rugi. Helmet ni bukan selalu orang cari dan beli. 

Sebenarnya, untung atau rugi produk tu bergantung pada kita. Macam mana cara kita tarik pelanggan untuk beli sebenarnya yang menentukan produk tu boleh pergi jauh atau tak. 

Muhammad Khairi Bin Wahid ni baru berusia 23 tahun. Merupakan Founder kepada Tokan Helmet dan kedai nya terletak di Johor. Saya boleh katakan dia seorang pemuda yang sangat rajin dan komited. Nak tahu kenapa? 

Khairi akui dia bukan datang dari kalangan keluarga yang buat bisnes. Bercerita macam mana dia bermula, dia menjelaskan semua nya bermula lepas dia tamat sesi persekolahan di menengah atas. Selepas babis sekolah, dia bekerja sebagai kelendan lori. Tapi ni tak lama. Dia diberi offer untuk sambung belajar di Segamat. 

Minat yang mendalam semasa sambung belajar menyebabkan dia mula  berjinak-jinak menjual helmet semasa sambung belajar di Kolej Komuniti. 

Waktu ni dia rasa sedih dan agak down juga kerana ibu dan ayahnya tak bagi berniaga sebab suruh fokus pada pelajaran. Tapi, dia tak mengalah macam tu jer. Dia dan kawannya tak malu pon berniaga dekat booth atau pun di kawasan pasar. Waktu tu sales hanya RM300 jer sebulan. Tapi dia ambil semua ni sebagai satu pengalaman untuk dia buat lebih bagus dan lebih baik lagi. 

Walaupun umur 23 tahun, Khairi rasa dia dah terlambat untuk buat tindakan. Tak nak buat bisnes yang sia-sia dan rugi, dia mula berguru dengan Najib Asaddok pada bulan Mei 2021.

Khairi start gunakan semua ilmu yang dia belajar dan buat tindakan dengan cepat. Dia mula buat posting dan content yang menarik dan betul dan betulkan copywriting tarik pelanggan. 

Hasilnya, sedikit demi sedikit kini dia merupakan Founder Tokan Helmet dan dah ada kedai yang selesa. Dari sales yang hanya ratus ratus sahaja, dia mampu cecah lebih dari RM10,000 sebulan. Lebih mengagumkan sales sekarang dah cecah lebih dari lima angka. 

Peningkatan dari segi sales juga sangat ketara. 

Dan Alhamdulillah dengan izin Allah, kalau dulu dia ditentang oleh keluarga untuk berniaga, sekarang dia dapat beri ibu dan ayah duit bulanan.

Seronok kan muda muda lagi dah berjaya dan boleh bahagiakan keluarga. Korang dah dapatkan peluang untuk saya bantu grow kan bisnes dalam kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM)? Kalau belum lagi, segera dapatkan di www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !