fbpx
blog najib asaddok

Hadiahkan Kereta Untuk Abah, Anis Sakina Sebak Impian Tercapai..

Hadiahkan Kereta Untuk Abah

Hati ibu bapa mana yang tak tersentuh bila menerima kejutan istimewa daripada anak tersayang. Apatah lagi pemberian tersebut memang dah lama dinantikan. 

Anis Sakina berkongsi momen indah tersebut bersama Sifu dan circle Ultimate yang lain, tengok gambar dia pun memang sweet habis! Bukan abah Anis je yang terharu.. Kami dari Team Momentum pun tumpang terharu dan gembira sekali.. 

Alhamdulillah, berkat kerja keras sepanjang jalankan bisnes sebagai Client Consultant kepada Bina Rumah Bajet, Anis mampu tersenyum gembira bila dapat bahagiakan orang tersayang.

Bagi Anis, apa yang dia lakukan ini tak setanding dengan pengorbanan abah yang bersusah payah besarkan mereka adik-beradik.

“Teringat masa kecil dulu, setiap hari saya dan adik-beradik yang lain akan bangun seawal 5 pagi untuk siapkan bahan jualan nasi lemak. Dulu menjaja tepi jalan je, sampai lah sewa kiosk di kedai makan orang lain” ujarnya berkongsi cerita. 

Namun, bisnes yang dijalankan tak bertahan lama selepas emak meninggal dunia akibat kanser paru-paru tahap 3. Ya Allah, sedihnya.. Hanya yang pernah mengalami sahaja tahu betapa peritnya kehilangan orang tersayang..

Belum sempat merawat duka kehilangan emak, hidup dia diuji bila abah hilang sumber pendapatan. Dari sini dia mula bangkit dan jalankan bisnes dengan lebih serius. Pada mulanya dia ingat buat bisnes ni senang jer.. Rupanya dia SILAP!

“Masa mula-mula bisnes, saya berhadapan dengan cabaran bila tak ada ilmu pasal marketing, tak yakin bisnes boleh pergi jauh sebab ramai pesaing, ayat copywriting ke laut dan masa tu juga dia tak ada guru yang boleh bimbing” ujarnya.

Keadaan bertambah teruk bila berlakunya PKP, dia fikir masa ni la dia kena pergi belajar dan upgrade ilmu dalam bisnes. Jadi dia join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM). Tak berhenti setakat itu, dia join circle Platinum sebab nak dibimbing. 

Alhamdulillah, lepas pergi belajar dia mula nampak perubahan dalam bisnes. Kalau sebelum ni sales sendu, sekarang dia dah boleh buat jualan lebih RM1 Juta sebulan. Wow! Sebulan beb! Bukan setahun tau. Korang mesti terkejut kan?

Anis sendiri tak sangka dia boleh sampai ke tahap ini. Kalau korang nak tahu benda betul yang dia buat adalah onlinekan bisnes, betulkan ayat copywriting yang power dan set mindset untuk bantu lebih ramai pelanggan.

Kejayaan yang diraih kini juga hasil daripada pegangan hidup bahawa “fokus pada solusi, bukan masalah”. Jadi jangan pelik la kalau dia boleh buat jualan yang tinggi. Korang sendiri nampak banyak rupanya benda betul yang dia buat. 

Dulu dia tak tahu marketing, dulu bisnes dia pun hampir terkubur disebabkan PKP tapi dia tak duduk diam dan mengharapkan rezeki jatuh dari langit. Dia bangkit dan usaha sehingga dia berjaya capai apa yang dia inginkan.

Korang mesti terinspirasi dengan kisah Anis ni kan? Masih belum terlambat untuk korang bertindak sekarang. Saya dan Team Momentum memang serius nak bantu korang roketkan sales macam Anis Sakina ni. 

Korang nak ke nak ni? Jom dapatkan 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Orang Rebut, Bukan Cabut secara PERCUMA di → www.NakBimbingan.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !