fbpx
blog najib asaddok

Garis Tersembunyi Yang Kawal Hidup Kita

Siapa kenal usahawan yang dah lama berniaga tapi masih lagi struggle dan belum capai impian?

Sebenarnya ada satu garisan yang kita tak perasan sehingga menyebabkan hidup tak terkawal dan tak dapat nak capai apa yang sepatutnya kita capai dalam hidup.

Contoh paling mudah, ramai peniaga yang struggle nak capai RM10,000 pertama atau mungkin ada yang stuck pada RM20,000 sebulan. Kenapa boleh jadi macam ni?

Haaa, korang nak ke nak tahu? Pastikan korang baca sampai habis ya sebab saya nak share tentang garis tersembunyi yang selama ni dah mengawal dan menghalang kita dari capai impian

1. Setting The New Standard

Garisan pertama ialah standard yang membezakan dekat mana kedudukan peniaga. Ada yang berpendapatan tinggi sebab standard yang dia letakkan tu tinggi. Ada juga yang rendah sebab dia target tu biasa-biasa je..

Peniaga yang high standard ni dia sanggup kerja lebih, berikan komitmen lebih, sanggup bertungkus lumus untuk pergi kelas tapi kalau korang nak tahu orang yang income rendah ni biasa buat kerja ala kadar je dan fikir buat apa nak susah payah, bukan boleh pergi mana pun.

Faham ke faham maksud standard yang saya cuba sampaikan ni? That’s why kita nak kena ubah cara kita fikir atau kalau boleh set satu standard supaya kita boleh capai benda yang lebih besar.

Garisan seterusnya ialah sistem kepercayaan yang ada dalam diri. Contohnya saya dulu selalu fikir mana ada orang yang berniaga ni terus jadi jutawan, kalau dapat RM10,000 pun dah cantik dah..

2. Believe System

Walaupun blur dan kurang keyakinan diri masa tu tapi saya buat jer.. Kalau korang nak tahu, dulu saya tak pernah buat sales lebih daripada RM10,000.

Tapi the moment bila saya adjust dan percaya pada diri sendiri.. Alhamdulillah saya dapat pecahkan tembok garisan tu. Saya juga dapati kebanyakan peniaga capai jualan tinggi bila dia setkan sistem kepercayaan baru..

Ni bukan sembang tau tapi saya cakap benda berdasarkan pengalaman saya, melalui saya berguru, upgrade ilmu saya dan bimbingan yang saya dapat. 

Jadi saya nak cakap bahawa kita kena tukar believe system yang kita pegang sekarang ni. Ye, kita boleh tukar bila kita pergi belajar, upgrade ilmu dan ada guru yang bimbing. 

Akhir sekali, saya nak bagi the biggest takeaway untuk korang semua. Jom dapatkan 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Orang Rebut, Bukan Cabut secara PERCUMA!

Dan.. saya amanahkan korang beritahu sekurang-kurangnya 3 orang kawan yang berniaga, tak kisahlah dia team, ejen, dropship untuk segera download dan baca E-Book ni. Boleh ke boleh?

Jom klik link ni www.NakBimbingan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !