Diuji Hutang Keliling Pinggang, Wanita Ini Paksa Diri Onlinekan Bisnes

Diuji Hutang Keliling Pinggang, Wanita Ini Paksa Diri Onlinekan Bisnes

Sebagai manusia kita tak akan terlepas dengan ujian daripada Allah swt. Walau berdepan pelbagai cabaran untuk selamatkan bisnes kira-kira awal PKP 1.0 tahun lalu, Roshidayat binti Hassan tetap tabah dan yakin semua ini adalah proses untuk berjaya. 

Bayangkan dalam tempoh PKP sales satu sen pun tak masuk. Senang cerita kosong. Ya Allah strugglenya dia masa ni untuk bayar komitmen bulanan, gaji pekerja dan hutang yang berjumlah RM30,000.

Roshidayat atau lebih mesra dikenali sebagai Kak Yat ini merupakan pemilik kepada bisnes percetakan Proyat yang terletak di Alam Damai, Cheras. 

Selama 15 tahun dia jalankan bisnes offline dengan tunggu pelanggan datang ke kedai. Bagi Kak Yat, “saya lebih selesa buat offline sebab online ni susah sangat..”

Ada ke yang berfikiran sama macam Kak Yat? Haaa, baik mengaku cepat. 

Bila bisnes jatuh hampir 80% dan tak boleh nak bertahan lama akibat PKP. Dia terus bertindak untuk join kelas percuma dan kemudian join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada bulan April 2020. 

Tak berhenti setakat itu, dia teruskan journey ke circle Ultimate sebab nak terus dibimbing oleh saya dan Team Momentum. 

Alhamdulillah, sales daripada kosong masa PKP mula meningkat ke RM10,000 kemudian naik ke RM30,000 sebulan. Kak Yat juga berkongsi dengan kami sales dia sekarang dah mencecah lebih RM100,000 sebulan. Hebat kan?

Antara benda betul yang dia buta ialah turunkan ego untuk cari ilmu dan guru, onlinekan bisnes, konsisten buat Facebook Live dan trust the process. 

Hasil daripada tindakan yang betul, bukan setakat sales naik tetapi team juga semakin bertambah, dia dapat konsisten sedekah dan dapat beri yang terbaik untuk keluarga di kampung. 

Kak Yat dah buat tindakan yang ubah nasib hidup dia. Bayangkan apa yang jadi kalau dia tak bertindak untuk pergi belajar. Korang rasa boleh ke dia bayar hutang dan komitmen bulanan?

Kami daripada Team Momentum bangga dengan pencapaian Kak Yat dan kami juga yakin korang mesti terinpirasi untuk capai kejayaan yang sama.

Semua orang ada potensi yang besar untuk berjaya. Yang penting kena bertindak daripada sekarang. Boleh ke boleh?

Jangan ketinggalan untuk dapatkan sesuatu yang istimewa pada 28 September 2021 ni.. Rebut peluang untuk jadi yang terawal di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !