fbpx
blog najib asaddok

Chef Tako Boleh Buat RM6.5 Juta Dalam Masa 3 Bulan

Chef Tako Boleh Buat RM6.5 Juta Dalam Masa 3 Bulan

Nak tanya sikit.. Korang ada kenal usahawan yang dia rasa dah buat semua benda, tapi bila tengok bisnes masih macam tu je, tak ke mana pun dan sales pula stuck pada satu level yang sama..

Ini lah yang terjadi pada Founder dan Co-Founder Chef Tako, Hemrul Elmie Shahmir Ghazali dan Muhammad Misyael Abd Rama. Pada mulanya mereka dah buat tindakan yang betul untuk pergi belajar dan berada dalam circle Platinum.. Tapi tak lama lepas tu mereka berhenti belajar. 

“Sales kami stuck pada RM150,000 sebulan sampai cakap dengan diri sendiri apa lagi yang aku tak buat? Rupanya silap kami masa tu adalah berhenti belajar” Ujar Misyael.

Chef Tako Boleh Buat Sales RM6.5 Juta Dalam Masa 3 Bulan

Mereka baru sedar nak berjaya dalam bisnes ni perlukan ilmu dan guru. Korang pernah terfikir kenapa kena sentiasa upgrade ilmu? Penting sangat ke? Eh! Mesti la penting sebab ilmu tahun lepas tak sama dengan tahun ni.

Tak tunggu masa yang lama, Hemrul dan Misyael terus buat keputusan untuk sambung belajar dan kali ni dia terus join circle Ultimate. Mereka tak nak buat kesilapan yang sama macam sebelum ni.

Chef Tako Boleh Buat Sales RM6.5 Juta Dalam Masa 3 Bulan

Percaya ke percaya lepas buat tindakan yang betul, sales terus meroket ke RM500,000 sebulan dan pada bulan Februari 2021 mereka dah berjaya pecahkan jualan sebanyak RM2.5Juta. 

Bukan tu je, dalam masa 3 bulan tahun 2021 ni, sales Chef Tako dah mencecah RM6.5 Juta! Wow! Ni baru 3 bulan beb bukan setahun. 

Sebelum kami teruskan cerita Chef Tako ni, ada ke yang terdetik “Alaaaaa.. Sifu apa ni cerita juta-juta.. Sales saya sikit je”

Kalau korang nak tahu sebelum Chef Tako capai sales yang tinggi ni mereka bermula daripada berniaga tepi jalan je tau, sales pula cuma RM5 sehari. Boleh bayangkan struggle mereka masa tu?

Daripada berniaga tepi jalan, sekarang Chef Tako dah ada kilang sendiri. Alhamdulillah, win Chef Tako juga bila Key Leaders dapat beli kereta Mini Cooper dan Mercedes. Hebat ke hebat?

Sekarang Chef Tako dah ada 647 orang Ejen dan baru-baru ni Stokis Chef Tako dapat beli kereta Alphard. Syukur Alhamdulillah, rezeki tak putus-putus datang.

Korang okay ke okay setakat ni?

Chef Tako pun sama macam korang, mula daripada bawah, berniaga tepi jalan, buat bisnes offine dengan edar flyers pada pelanggan, sales dulu pun cinonet je. Tapi, mereka tak give up..

Tindakan betul yang mereka buat adalah pergi belajar.. Buat bisnes tanpa guru ni ibarat korang berjalan dalam gelap.. Tak ada hala tuju dan langgar dinding banyak kali. Seram kan? Minta kita semua dijauhkan daripada jadi macam ni. 

Korang nak berjaya macam Chef Tako? Get ready untuk pelancaran Strategi Online Rocket Marketing (STORM) pada 11/4/2021 (Ahad) dan daftar waiting list untuk dapatkan info awal di → www.momentuminternet.com/storm

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !