BISNES KAU DAH ADA PEMBARIS?

Eh, apahal plak pembaris dengan bisnes? Bukan, maksudnya bisnes kau ada kayu pengukur ke?


Bisnes yang bagus, dia dah ada matlamat ataupun aim yang dia nak capai.


Setiap tahun, bulan, minggu, malah setiap hari, dia ada target sales yang dia nak capai. Kalau database pula, berapa banyak database yang dia dah kumpul.


Setiap perkara dalam bisnes mesti diukur. Kalau tak diukur, mana kita nak tahu target kita boleh capai atau tak.


Satu lagi, kalau dalam bisnes anda tak ada benda yang perlu diukur, itu yang ramai usahawan mengadu kos melebur. Kos melebur sebab dia tak ukur marketing yang dia buat tu berkesan atau tau. Main letak dalam Facebook Ads kemudian biar tanpa pantauan. Kemudian tak tahu nak tengok iklan yang dia buat OK atau KO..


Sebab tu, pembaris ni penting dalam bisnes. Kalau tak tahu, dah tiba masa anda ke www.naktarikpelanggan.com untuk dapatkan gambaran tentang bisnes anda.


Kalau tak, bersedia untuk meninggal.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !