Berjaya Tapi Tak Sihat Tak Guna Juga. Jom Follow 3 Tips Penting Ni.

Berjaya tapi tak sihat tak guna juga..Jom follow 3 tips penting ni..

Sekarang ni peniaga  tak ada masa untuk nak jaga diet dan exercise. “Tak ada masa” 

katanya….

Mereka fikir yang kejayaan hanya boleh dicapai dengan kerja keras dan ada motivasi diri yang kuat dalam diri. 

Saya tak nafi  perkara ini membantu usahawan untuk berjaya tapi kesihatan diri tu jangalah korang abaikan. Bahaya beb! 

Sebab tu bab kesihatan ni jangan ambil ringan. Kena jaga betul-betul diri! Faham ke faham ni? 

Kesihatan yang tip top adalah kunci pertama bisnes yang berjaya.  Iyalah, cer bayangkan kalau korang asyik demam jer, macam mana korang nak run bisnes korang tu? Macam mana nak uruskan team?….

Korang nak tahu apa yang nak kena buat? Jom baca and follow tips ni!! 

Point 1: Tidur yang cukup

Tidur sangat kritikal untuk nak mulakan hari baru dengan efektif dalam menjalankan bisnes. Kurang waktu tidur dapat menjejaskan hari korang.

 Korang kena dapatkan tidur dalam sekurang-kurangnya 7-8 jam sehari.  Faham ke faham ni? 

Point 2: Bersenam

Bersenam ni akan pengaruhi kesihatan mental korang. Ia akan berikan lebih stamina untuk dapat bertahan lama apabila suatu tugas perlu disiapkan segera. 

Korang tak perlu pun buat yang lasak sangat! Berjalan 10,000 langkah dan  joging pun kira dah ok?

Point 3: Jaga Pemakanan

Ingat ya pelbagai jenis penyakit bermula daripada pemakanan. Jadi kawal pemakanan korang tu. Kawal pengambilan makanan yang bergula dan berminyak tu. Jangan makan terlalu banyak. 

Selain ambil makanan yang seimbang, korang  juga perlu berhenti sebelum terlalu kenyang yang dapat elakkan kita berasa malas dan kurang produktif ekoran terlebih makan. Faham ke faham ni?

Jaga kesihatan korang tu gaiss! Sebab jasad kita sangat bernilai. Jaga kesihatan supaya boleh jaga bisnes korang. 

Amacam dapat sesuatu? Nak ke nak kami bantu bimbing korang samapai  berjaya dalam bisnes dan hidup? Jangan tunggu lama-lama geng! Nanti korang yang rugi. Jom sertai Bimbingan 30 Hari dan Roket Pemasaran Momentum (RPM) Copywriting Ayat Power dengan tawaran serendah RM40 sahaja SAHAJA.

 Tunggu apa lagi? Jom Daftar di → www.naktarikpelanggan.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !