Halangan Yang Menyekat Kita Untuk Capai IMPIAN

Halangan Yang Menyekat Kita Untuk Capai Impian

Kita ni kadang-kadang tak perasan apa yang kita buat. Sama ada betul atau sebaliknya. Sebab itu, dalam Islam kita kena sentiasa muhasabah diri kita, macam mana tu? Okay, muhasabah diri ni kita tengok semula macam mana cara kita, dah bagus atau tak.  

Check diri untuk jadi lebih baik. Saya tahu ramai yang down bila Lockdown dilanjutkan. Banyak peniaga yang terbatas untuk cari sumber pendapatan. 

Tapi ada juga yang rasa diri dia dah cukup baik yang sampaikan dia sendiri tak sedar yang dia dah buat silap. 

Sebab itu hari ni saya nak kongsikan pada korang semua antara halangan yang menyebabkan kita tak capai impian.. 

Saya nak korang berikan komitmen baca sampai habis tau…

1. Down bila tengok apa yang orang lain ada

Korang dengar sini, sepatutnya kita kena letakkan rasa syukur dengan apa yang kita ada. Sebab tak semua apa yang kita nampak tu benar. Tak semua yang berpakaian mewah, berkereta mewah itu berjaya. Jangan menilai orang dari luaran sahaja. 

Tak perlu pun nak rasa down, sebab kita pun ada bahagian kita. Apa yang datang pada kita adalah satu ujian yang mampu kita hadapi. 

2. Rasa dah tahu segalanya

Tak salah nak belajar benda baru, tapi janganlah claim baru belajar dah tahu semua perkara. 

Belajar terlalu banyak dalam satu-satu masa pun akan kurangkan tumpuan kita. Faham ke faham ni?

3. Pandai dari semua segi

Kadang-kadang kita tak berjaya sebab kita rasa semua benda kita boleh buat. Sampaikan nak buat semua benda dalam satu masa. Cuba kita fokus dulu satu perkara sampai kita berjaya. 

Bila kita dah capai satu kejayaan insyaAllah kita akan dapat kejayaan yang lain. 

4. Rasa boleh selesaikan kerja seorang diri

Kalau kita rasa kita boleh bergerak seorang diri itu akan menyebabkan kita akan lambat untuk capai kejayaan. 

Kadang-kadang kita juga perlukan bantuan orang lain untuk selesaikan kerja atau masalah kita. Jangan segan nak minta tolong.

Dalam hidup kita kena minta bantuan orang lain atau bekerjasama dengan yang lain demi mendapatkan pandangan yang berbeza. Boleh ni?

5. Takut akui kesilapan

Ramai antara kita takut nak mengaku silap. Sebenarnya dari kesilapan yang kita buat tu akan mengajar kita perkara baru. 

Biasalah semua manusia pernah buat silap. Tapi jangan down, sebenarnya bagus untuk kita belajar perkara baru. 

Sebab itu, kami nak bantu korang semua untuk betulkan semula ayat copywriting dalam content yang korang sampaikan supaya kita dapat tarik minat orang untuk berhenti baca di FB Page korang. 

Kami nak berikan secara percuma jer 6-Ebook Copywriting Yang Buatkan Orang Rebut, Bukannya Cabut di www.naktarikpelanggan.com/copywriting 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !