fbpx

Kesilapan Usahawan Yang Memakan Diri.Please Baca.

Kesilapan Usahawan Yang Memakan Diri Please Baca

Ramai usahawan atau peniaga tak mengaku tapi sebenarnya memang ada perkara yang menyebabkan dia jauh dari kejayaan. Ada juga diantara mereka tak sedar dan ambil mudah. 

Dia rasa dia dah cukup ILMU di dada sebab dah rasa okay dengan apa yang dia tahu. Dia rasa cukup dengan bisnes sedia ada tanpa perlu tambah baik untuk survive lebih lama.

Come on!! Kalau kita tak ada ilmu silap-silap bisnes boleh lingkup. Cer tengok ekonomi sekarang, bukan mudah ya nak survive..

Sebab itu, korang sebagai usahawan atau peniaga kena buang jaug-jauh sikap ni dalam diri. Boleh ke boleh??

  1. Ego yang tinggi

Kalau kita masih lagi Ego tak nak belajar, macam mana nak dapat keberkatan?

Ego tinggi melangit menyebabkan kita susah nak capai kejayaan mahal ego juga boleh membunuh bisnes kita. 

  1. Rasa dah bagus

Bila kita rasa diri dah bagus, sebenarnya kita dah sekatkan diri kita sendiri untuk buat lebih bagus dan lebih baik. 

Kita sepatutnya be humble, jangan rasa kita bagus sebab mesti ada orang yang lebih daripada kita. Boleh ke boleh?

  1. Tak ada saving

Cer fikir, kalau kita asyik berbelanja sampaikan saving tak ada macam mana kita nak prepare untuk invest benda yang lebih besar? 

Jangan bila dah senang sikit, belanja ikut nafsu. Kena buat saving untuk jangka masa panjang. 

  1. Tak ada disiplin

Jangan bila mula-mula nak start jer kita beria. Tak konsisten, tak ada disiplin. Bagus macam mana pun kita kalau disiplin kelaut tak ada guna. 

Nak didik diri supaya berdisiplin macam mana?? Mudah jer, jaga solat. Faham ke faham ni?

  1. Dah cukup selesa

Please!! Ni sangat bahaya, kalau kita cepat sangat selesa. Kita tak akan nak buat lebih? So, kita akan duduk pada level yang sama jer. 

Sebab itu, upgrade ILMU tu penting. Lagi-lagi dalam bisnes, kalau kita tak dapat kuasai pemasaran online, memang bisnes kita orang rasa wujud tak wujud sama jer. 

Kami buat bimbingan 30 hari, tapi tu pun orang tak nak, sampai bila bangsa kita nak maju kalau kita sendiri tak nak bertindak??

Tak perlu nak fikir lagi, bagi saya dan Team Momentum bantu korang. Boleh ke boleh???

Jom daftar Kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Copywriting Ayat Power pada 26 dan 27 Jun 2021 di www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !