fbpx
blog najib asaddok

Apa Rahsia Ali Berjaya Tukar Bisnes Pasar Malam Kepada Sebuah Kedai

Apa-Rahsia-Ali-Berjaya-Tukar-Bisnes-Pasar-Malam-Kepada-Sebuah-Kedai

Sejak pandemik Covid-19 melanda negara kita, semakin ramai rakyat yang hilang punca pendapatan.. Lebih menyayat hati terdapat sesetengah pihak yang terpaksa gulung tikar akibat tak mampu nak menampung komitmen dan hutang yang banyak. 

Ini lah yang terjadi kepada Mohamad Ali Hanafiah bin Basri, Founder kepada Universal Gadget. Dia tak terkecuali untuk berdepan dengan cabaran Covid-19.

Menurut Ali bisnes dia hampir terkubur namun berjaya diselamatkan selepas dia dapatkan bimbingan daripada saya dan Team Momentum. Syukur Alhamdulillah. 

Kalau korang nak tahu, Ali ni dah jalankan bisnes selama 20 tahun. Lama kan? Sepatutnya dalam tempoh yang lama ni dia boleh raih pendapatan yang lumayan dan hidup senang. 

Rupanya banyak benda lagi yang dia tak tahu dalam bisnes sebab tu selama 20 tahun susah nak pecahkan jualan lebih RM10,000. Bayangkan masa berniaga di pasar malam waktu PKP 1.0 dulu, nak dapatkan RM50 sehari pun susah.

Lebih mencabar bila tak dapat jalankan bisnes seperti biasa. Macam mana dia nak survive kalau tak boleh nak run bisnes? Macam mana nak bayar hutang, gaji pekerja dan sewa tapak di pasar malam?

Semua persoalan ni berlegar di kepala sampai dia stress dan tak tahu nak buat apa sehingga la dia nekad untuk pergi belajar. Masa ni dia join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada tahun 2020.

Lepas pergi belajar, dia terus bertindak untuk onlinekan bisnes, setup Facebook Page dengan bantuan anaknya dan agresif buat Facebook Live. 

Siapa sangka hasil daripada tindakan yang betul, sales yang pada mulanya RM5,000 terus naik ke RM10,000 dan kemudian pecahkan sales RM80,000 sebulan.

Tak berhenti setakat itu, dia pecah rekod jualan sebanyak RM100,000 sebulan. Korang yang baca ni mesti terinpirasi dengan kisah Ali kan? Ye la, daripada berniaga pasar malam sekarang dah ada kedai sendiri. Bukan calang-calang Ali ni.

Win dia bukan setakat peningkatan jualan je tapi dia juga dapat beri keselesaan pada keluarga, follower di Facebook meningkat daripada kosong ke 50,000 fans dan Alhamdulillah dia dapat selesaikan baki hutang yang ada. 

Bayangkan Ali ni dulu struggle nak dapat RM50 sehari pun susah. Tapi asbab dia pergi belajar, berguru dan betulkan ayat copywriting.. Sales terus meningkat setiap bulan. 

“Terima kasih Sifu dan Team Momentum, berkat tunjuk ajar Sifu saya dapat selamatkan bisnes yang hampir terkubur”

Korang nak ke nak saya bantu berjaya macam Ali? Saya dan Team Momentum memang serius nak bantu peniaga naikkan jualan masa lockdown dan PKP.

Jom dapatkan 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Pelanggan Rebut, Bukan Cabut secara PERCUMA di https://naktarikpelanggan.com/copywriting

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !