7 Teknik Naikkan Sales

 

 1. Copywriting Memukau

Ramai usahawan lemah nak pikat hati bakal pelanggan, guna ayat skema, tak dapat tarik perhatian bakal pelanggan dengan ayat yang power dan selalu guna ayat yang bosan yang membuat bakal pelanggan baca separuh jalan dan tak scroll sampai bawah.

Bukan anda buat pelanggan rebut tapi buat pelanggan anda cabut.

 2. 8 Emosi

Manusia tak beli kerana fakta produk atau servis. Manusia beli sesuatu kerana emosi terganggu di sebabkan keadaan dan suasana masa tu. Jadi perkara paling penting sebagai usahawan adalah memahami emosi pelanggan. Ada 8 emosi yang anda mesti kuasai dan pakar untuk tawan hati pelanggan.

Ramai usahawan tak tau nak guna emosi pelanggan untuk kita tangkap bakal pelanggan kita supaya mereka “terbeli” produk kita tanpa ada masalah berkenaan harga.

3. Kreativiti

Bisnes yang bagus bila berbeza daripada orang lain. Manusia lumrahnya memang suka pada kelainan. Taklah sama sahaja dengan bisnes pesaing.

Jadi dalam program ni, bantu anda untuk faham apakah keunikan yang anda boleh tambahkan dalam produk atau servis anda.

Nak jadi usahawan mesti kena kreativ supaya pelaggan kita tertarik dengan bisnes kita, takda lah kita rasa bisnes kita ni macam makhluk halus yang tak dapat dilihat dengan mata kasar. Haa… seram ke seram kalau bisnes jadi macam ni.

4. Marketing Dalam Digital

Ramai usahawan yang tahu ape itu online marketing, tapi berapa ramai yang ada ilmu tentang online marketing? Dalam kelas ini kami bantu anda bagaimana untuk meng online kan bisnes anda dengan strategi yang betul dan tepat.

5. Apa Pelanggan Suka

Usahawan yang berjaya adalah usahawan yang tahu apa pelanggan suka, bukan kita ikut syok sendiri jek. Ramai usahawan yang tak tahu apa yang pelanggan dia suka, silap-silap TAK SUKA, betul ke betul? Kami akan bantu anda bagaimana nak buat pelanggan kita sentiasa suka dengan kita dan bina engagement yang kekal.

6. Branding Power

Ramai anak murid dikalangan usahawan yang dah dibantu dengan naikkan branding. Kelemahan ramai usahawan tak faham macam mana nak pilih jenama yang mudah orang faham dan senang nak ingat.

Dalam kelas ini kami bantu anda bagaimana untuk membina BRANDING yang POWER supaya pelanggan sentiasa ingat BRAND anda tanpa fikir BRAND yang lain. Amacam?

7. Bina Followers

Bisnes bila tidak ada follower umpama buat bisnes “Touch n Go”. Anda akan jadi penat sebab sentiasa nak bina pelanggan baru dan tak jaga pelanggan yang sedia ada.

BEST KE BEST? Kalau follower kita ramai? Makin tinggi follower anda, makin tinggi sales bisnes. Silap silap bisnes jadi huru hara. Amacam?

Klik link untuk meroketkan bisnes anda —> roketbisnes.com/arb18

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !