fbpx

5 Kebaikkan pada setiap usahawan dalam ONLINE BISNES

usahawan bisnes online

Siapa yang kat sini masih lagi tak percaya dengan ONLINE ni banyak manfaat, banyak perkara yang boleh bantu sesuatu bisnes untuk boostkan lagi dari segi jualan ataupun growth sesuatu bisnes.


Perasan ke perasan pada setiap bisnes yang taknak ubah cara marketing mereka akhirya satu persatu tutup disebabkan ketinggalan.. Bahaya untuk sesuatu bisnes kalau masih berdegil taknak ubah cara dan gaya marketing ke arah trend.


Sebelum nak masuk pada point-point kebaikkan untuk usahawan dalam online bisnes, apa kata anda tengok beberapa jenis bisnes yang drop daripada pasaran disebabkan tak ambil tindakan dengan pantas. Pastikan anda belajar daripada kesilapan ini, dan tanpa


Yang pertama adalah tentang bisnes model dalam teknologi atau pun gadjet yang dulu sangat-sangat terkenal dengan Telefon yang pelbagai jenis.. Mesti anda pernah dengar tentang kisah NOKIA dimana bisnes yang mereka jalankan sewaktu dulu hampir 1 dunia menggunakan produk yang dijual.


Tapi disebabkan EGO yang buatkan bisnes mereka drop.. Pada tahun 1998 Oktober, Nokia mencatat rekod dengan dapat jual produk iaitu Telefon di seluruh dunia. Siapa jer yang tak kenal dengan brand ni. Memang power, orang kata “Bukan Kaleng-Kaleng”.. Nokia berjaya capai jualan $4Billion pada tahun 1999


Tak sangka pencapaian itu hanya sementara disebabkan muncul 1 produk iaitu Ipone produk daripada Apple. Founder, Leader kepada Nokia tak percaya dengan kemampuan daripada Iphone. Beliau sombong dan berlagak sehinggakan percaya yang Telefon keluaran Nokia takkan dapat dikalahkan..


End of story Nokia menurun sehingga kadar 90% pada bisnes.. Baca selanjutnya –> ( Kisah Story Nokia )

Orang lebih mudah nampak wujud bisnes

Sekarang ni ramai dah yang fokus pada handphone. Sebab tu benda mudah untuk semua orang. Bukan setakat tu jer au, macam-macam berita sekarang pantas tersebar melalui online.

Rugi kalau tak gunakan online sebagai platform untuk anda bina bisnes. Bisnes tu bagus, lagi lah cepat tersebar tau! Amacam, power ker power online ni untuk sesuatu bisnes tu nak grow?

Dapat bina sales dengan konsisten

Kenapa boleh buat sales dengan konsisten ? Bila gunakan method secara online ni, anda boleh run bisnes 24 jam! Bisnes open full day tau.

Amacam, kalau buka di kedai kebanyakkan usahawan akan buka daripada pagi sampai lah waktu petang. Mana yang komited lebih, akan buka sampai larut malam.

So, dah nampak bagus ker bagus untuk bisnes anda run secara online?

Pembeli tak perlu susah untuk datang ke kedai

Ni lagi satu, banyak dekat luar sana yang nakkan sesuatu barang tapi tak tahu nak cari dekat mana. Bila anda dah masuk dalam dunia online, orang hanya perlu search di hujung jari dah boleh jumpa kedai anda.

Silap-silap, pelanggan yang membeli produk anda akan datang bukan lagi daripada malaysia. Mungkin akan pergi lebih jauh kepada target dunia.

Dah ready untuk bisnes anda grow sebesar tu? Atau anda masih lagi tak ada ilmu yang cukup untuk teruskan bisnes grow pada tahap yang lebih tinggi?..

Maklumat sampai pada kawasan yang kita target

Berbalik pada yang asal, fokuskan target pada kawasan-kawasan yang anda nak. Jangan target luar daripada malaysia dulu sebab market dalam malaysia yang gunakan online dah lebih daripada 24 juta.. Senang citer, target audience.

Kalau 24 juta malaysia yang rebut produk anda, agak – agak apa yang akan berlaku pada bisnes anda akan datang?

Renung-renungkan.. Jangan lambat bertindak!

Dapat capai impian dalam jangka masa yang lebih singkat

InsyaAllah, semua ini boleh dicapai dengan inzinNya. Yang penting dengan tindakan dan usaha anda. Bukan sekadar niat dan fikir tanpa sebarang tindakan.

Ada tindakan insyaAllah boleh untuk anda capai! Tapi nak tanya ni, cukup ke ilmu yang ada sekarang atau anda masih lagi tak tahu banyak perkara?

Satu perkara yang orang berjaya selalu buat adalah dengan sentiasa update, upgrade ilmu mereka tanpa rasa jemu.

Sebab apa? Sebab dengan ilmu, anda dapat elakkan daripada kerugian, pembaziran kos tak kira lah kewangan atau pun masa anda.

Masa tu sangat-sangat beharga, daripada buang waktu apa kata anda konsisten belajar dengan klik pada link bawah ni. Banyak perkara online yang terbaru perlu anda faham.

Rugi kalau lepaskan peluang ni, segera buat tindakan anda! All the best.

www.50kusahawan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !