Magnet Untuk Bisnes Supaya Menarik Lebih Ramai Pelanggan

Tarik

Ramai usahawan yang berniaga dah bertahun-tahun tapi simpanan lansung tak ada. Memang terkejut habis bila tengok macam ada sale masuk setiap bulan tapi akhirnya bisnes yang diusahakan terkandas di tengah jalan.

Anda kenal orang yang macam ni? Berniaga bertahun dah tapi hidup hanya cukup cukup makan dan lansung takde simpanan.

Berniaga memang seronok tapi berapa ramai usahawan yang komited dalam menguruskan kewangan bisnes dengan betul dan sistematik. Tanpa sedar, bisnes yang diusahakan ada luka yang sangat dalam dan semakin parah. Jika dibiarkan bisnes boleh meninggal beb!

Usahawan yang bijak takkan biarkan bisnes yang diusahakan terkandas dan buat sales hanya cukup makan sahaja. Jadi sebelum binses anda menjadi lebih parah adalah bagus kalau anda baca dulu “Magnet Untuk Tarik Lebih Ramai Pelanggan” yang kami nak kongsikan ni.

Okay ke okay?

1.Tindakan

Kebanyakan usahawan di luar sana pandai bercakap tapi tak buat apa-apa tindakan pun? Ada banyak impian tapi takde usaha pun nak capai impian tu.

Punca utama usahawan tidak bertindak adalah mereka takut tak dapat seperti apa yang mereka harapkan. Ini menyebabkan tindakan jadi lambat dan perlahan, yang lebih teruk lagi menyebabkan banyak kecelakaan akan berlaku dalam hidup.

Ramai founder tak sedar bila banyak tindakan yang mereka buat, potensi untuk dapatkan hasil tu tinggi. Tapi, bila tindakan tu sikit secara tak lansung potensi untuk dapatkan hasil pun ciput je.

2.Mindset

Usahawan yang berjaya ada mindset dan emosi yang luar biasa. Bila mindset dan emosi ni selari, baru lah bisnes yang diusahakan tu terus bergerak maju ke hadapan. Tak tertinggal di belakang.

Bisnes akan maju dan berjaya bila usahawan buang gaya mindset yang baraikan diri sendiri. Apa yang paling penting usahawan kena buat kalau nak tarik lebih ramai pelanggan adalah sentiasa isikan mindset dengan ilmu dan emosi pula kita berikan satu kepastian seperti rasa nak tolong dan rasa nak memberi sesuatu.

3.Buang Mentaliti Menjual

Bisnes bukan sekadar menjual tapi apa yang penting kena banyakkan berkongsi. Ini punca ramai founder STUCK bila mereka hanya fokus menjual produk mereka sahaja semata-mata untuk naikkan sales.

Jadi, usahawan kena buang dulu mentaliti hanya nak menjual dan fokus apa yang mereka boleh membantu untuk selesaikan masalah pelanggan. Baru lah sale bisnes mencanak naik.

So dapat sesuatu melalui perkongsian ni? Kita sambung lagi untuk next point!

4.Faham Emosi Pelanggan

Bila usahawan syok sendiri dalam bisnes dan taknak faham emosi pelanggan itu yang menyebabkan jualan bisnes tak naik-naik dan kekal di situ sehingga bisnes bungkus dan lingkup..

Manusia memang ada sifat untuk membeli tapi yang mempercepatkan pergerakan manusia ni adalah bila ada sentuhan emosi yang membuatkan mereka suka, jatuh hati dan gila-gila kejar kita.

Ini juga salah satu kenapa kita kena belajar ayat power copywriting di dalam marketing online untuk kita tarik lebih ramai pelanggan sebab ramai usahawan memang boleh menulis copywriting tapi mereka tak faham elemen penting untuk menyetuh hati dan emosi pelanggan.

5.Fokus Pada Satu Sosial Media

Ramai usahawan yang memilih untuk menceburi bisnes online tapi keliru nak fokus sosial media yang mana satu.

Dalam bisnes, orang ingat lagi banyak platform yang kita fokus lagi banyak sales yang masuk. Tapi korang silap! Bila banyak benda yang nak fokus korang boleh handle semua ke? Ramai usahawan yang mengeluh tak cukup masa sebab handle terlalu banyak perkara dalam satu masa.

Usahawan yang berjaya akan cuba fokus pada satu sosial media sebab “what you focus will expand”. Fokus untuk tarik lebih ramai fans yang kemudian akan bertukar menjadi pelanggan kita.

Ramai dah usahawan yang saya bantu hanya dari kelas RPM je, tapi mampu buat sales berpuluh ribu.  Nak ke nak saya bantu untuk capai jualan dari sebelum ni empat angka kepada lima angka pertama?

Apa kata luangkan masa untuk upgrade ilmu dalam Kelas Roket Pemasaran Momentum Edisi Khas Merdeka.  Kelas selama dua hari pada 29-30 Ogos. Daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !